As avea si eu o intrebare,
Am o matusa care risca sa-si piarda casa datorita unei intamplari mai complicate care s-a intamplat pe vremea cand traia si sotul ei.Acesta a dorit sa lase casa unui nepot care a profitat de buna lor credinta si de batranetea lor,promitandu-le ca va avea grija de ei in schimbul casei lor.A facut tot posibilul sa-si convinga unchiul pe o suma simbolica sa incheie un contract de vanzare –cumparare penru o valoare de 5.000.000 lei in 1995.
Matusa pretinde ca ea nu a semnat contractul dar cu toate astea o semnatura a ei exista pe ctr. Intre timp lucrurile s-au complicat,unchiul s-a imbolnavit si dupa ani de suferinta a murit.Acel nepot nu a venit nici macar o paine sa le ofere pe timp cat unchiul a bolit.Nici la inmormantare nu a venit nimeni din partea domnului sa ii acorde matusii vreun ajutor.Matusa vrea sa isi recupereze casa sustinand ca actul este un fals pentru ca nu s-au respectat parametrii pentru care el a fost incheiat.Domnul nu a avut grija de ei ,nu a platit nici toate impozitele si taxele de orice natura cum scria in ctr.Matusa are doar o copie a contractului,nu are original.Pe baza acelei foi vrea sa angajeze un avocat care sa-i recupereze casa.Ce se poate face in sensul acesta si daca se poate face ceva?
Cu stima,Sorin.
In contract se specifica dreptul de uzufruct viager.In schimb am remarcat faptul ca seria buletinului matusii apare scrisa gresit in ctr.iar matusa sustine ca ea nu a instrainat niciodata buletinul nici macar la incheierea acestui contract.Se pare ca sotul dumneaei s-a inteles cumva cu acel nepot.
E normal ca in contract sa fie trecuti ambii vanzatori(soti) cu seriile de buletin despartite de liniuta(au aceeasi serie de buletin iar numarul difera cu o cifra);Exemplu:Ion si Ana avand seria de B.I. D.A.si nr.0123-0124.
Pai probabil matusa nu a avut resurse nici morale nici financiare sa se lupte cu cel care ,in viziunea dumneaei i-a pacalit si nu i-a ajutat in nici un fel.De aceea ,probabil,a suferit in tacere stiind ca acea persoana plateste impozitul.Si-apoi a mai intervenit si boala sotului.....
Buna ziua,
Am vorbit cu matusa mea si mi-a spus ca a luat legatura cu acel avocat iar acesta i-a spus ca are nevoie de 45 mil taxa de proces pentru a deschide procesul.
Nu exista o taxa de scutire avand in vedere ca matusa este si batrana si bolnava si pensionara?Daca da unde ar trebui inaintata aceasta cerere de scutire a taxei?
Va multumesc.
Iar acel avocat? Domnule, pana acum de acnd se tot uita pe actele matusii nu-i putea spune taxa de timbru?
Mergeti cu el, daca vreti sa mergeti fara sa stiti nimic.
Un avocat care nu te tine la curent inainte de dosar nu te tine nici in timpul sau...
Apoi, ce cale alege do,nul avocat, nu credeti ca asta trebuia aflat intai?
Si onorariul lui care e? Ca doar nu i-a spus matusii de taxa de timbru, dar nu si de onorariu...
O tot taraganeaza de un an si tot la el ajungeti... Atunci intrebati-l pe el... Ce avocat e asta care nu i-a spus ca va face cerere pentru scutire de taxa de timbru???
Apoi, ati spus ca avocatul v-a cerut bani de grafolog, acum ce s-a intamplat, s-a razgandit? Merge fara?
Mostenire
lia19
Am nevoie de un sfat.Matusa mea care nu are copii vrea sa -mi lase apartamentul pe care-l detine.Iese din discutie contractul de vanzare -cumparare datorita ... (vezi toată discuția)