avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

in cazul de fata muncesc cu contract pe perioada determinata. am primit o oferta de munca in alt loc. ce se intampla daca plec fara sa stau in preaviz? in cazul in care imi dau demisia pot sta in preaviz 4 ore/zi? este obligatoriu sa stau in preaviz in cazul in care imi inchei contractul prin acordul partilor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 19 Noiembrie 2010
In cazul incetarii c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.B C.mun. - nu se acorda preaviz.
In cazul demisiei, aceasta poate fi cu preaviz sau fara preaviz ... pe durata preavizului, timpul de munca este cel mentionat in c.i.m.
Cf contractului semnat la angajare trebuie sa stati in preaviz daca angajatorul nu aproba cererea de incetare a contractului cu acordul partilor.
Acordul partilor insemna incetarea contractului fara preaviz. Daca va dati demisia cu preaviz trebuie sa va prezentati la locul de munca cf programului. Scurtarea progrmului are loc in cazul concedierii nu in cazul demisiei.
In cazul in care nu stati in preaviz - angajatorul poate dispune incetarea cim disciplinar, bineinteles dupa indeplinirea anumitor conditii.
DorobatMihaela a scris:

Cf contractului semnat la angajare trebuie sa stati in preaviz daca angajatorul nu aproba cererea de incetare a contractului cu acordul partilor.
....


De unde ati tras aceasta concluzie ? ... vedeti art.79 alin.7 C.mun.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Mutare pe un post inferior kszabo1979 kszabo1979 Buna ziua As fi recunoscatoare daca m-ar putea ajuta cineva in poblema urmatoare: Sunt angajata la o firma de 10 ani in functie de sef birou export / ... (vezi toată discuția)
Preaviz viovio viovio buna ziua avand functia de contabil durata preavizului este de max 15 zile, in cazul demisiei? legea este 53/2003 art 55 lit b? multumesc (vezi toată discuția)