avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Factura Electrica
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Factura Electrica

Bună seara. Aş dori să-mi expun pe scurt nemulţumirea vis-a-vis de Electrica. Începând din luna aprilie-mai, la noi (Satu Mare) cu toţii am avut surpriza să ne trezim cu facturi emise pe perioade mai mici sau mai mari de zile Când ne vine pe 14 zile, pe 45, 16, într-un cuvânt, de-abia plătim una, că ne vine alta.
Mă întreb, oare au dreptul cei de la conducere să emite facturi după bunul lor plac? Eu ştiu că facturile se emit o dată pe lună.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 09:20, 24 Noiembrie 2010
Consumul de energie electrica se factureaza in doua moduri:
Factură prezumat la 2 luni (a variat si la mine in anumite perioade, dar niciodata 2 facturari/luna), pe baza consumului mediu sau pe baza consumului mediu declarat de client în convenţia de consum.
Factura de regularizare la fiecare 6 luni, dupa citirea indexurilor.
Sunteti indreptatita sa primiti explicatii de la furnizorul local asa ca ar trebui sa faceti o sesizare in acest sens.
Verificati clauzele din contractul de furnizare inainte de a face orice sesizare.
L.C.
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
Laura Ciobeica, moderator
Treaba e ca nu cred ca au semnat prea multi vreun contract nou de cand a intrat in vigoare aberatia asta a lor numita sistem de facturare.
De fapt, majoritatea nu cred ca au semnat nici un fel de contract de cand exista ENEL, ca noi doar aveam energie electrica dinainte sa se aleaga praful de compania nationala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament nelocuit, cum fac cu energia electrica? mir2006 mir2006 Buna ziua, va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema: voi locui in strainatate pt cativa ani si nu doresc sa inchiriez apart. In acest caz, cum sa ... (vezi toată discuția)
Oug 27/2022 buna ziua, am primit mail de la enel ca beneficiez ... gi-jane2 gi-jane2 oug 27/2022 Buna ziua, am primit mail de la enel ca beneficiez de plafonare. Problema e ca se ia perioada de referinta consumul mediu pe 2021 cand nu s-a ... (vezi toată discuția)
Regularizarile enel, o dementa totala!!! ccodrut ccodrut Va salut, Am si eu o problema cu serviciile oferite de compania ENEL. Situatia sta in felul urmator: Am un apartament de doua camere care este inchiriat ... (vezi toată discuția)