avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul la salariu corespunzator? Promovat de pe o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul la salariu corespunzator? Promovat de pe o pozitie pe alta.

Buna seara!

Lucrez intr-o companie privata la departamentul vanzari. Am fost angajat pe postul de Reprezentant vanzari (sales representative).
La cererea mea (exprimata verbal) ,dupa 1 an am fost promovat pe postul de director zonal de vanzari (area manager, tot functie de executie) deoarece am ramas singura persoana din departament cu aceasta incadrare(restul colegilor fiind incadrati ulterior drept area manageri).
Am semnat act aditional la CM si noua fisa a postului (identica cu cea pentru sales representative)
Nu s-a umblat la salariu in sensul ca primesc aceeasi bani (desi mi s-a promis ca se va intampla).
Desi in aceasta companie salariile sunt confidentiale am aflat ca exista diferente substantiale de bani intre salariul meu si salariul pentru area manager.

Cum credeti ca ar trebui sa procedez in acest caz si care credeti ca sunt parghiile legale pe care le pot folosi ?


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 21 Noiembrie 2010
Care este functia de incadrare din noul act aditional la CIM (conform Codului ocuptiilor din Romania)? Functia de director zonal nu exista in COR.
Functia de incadrare din noul act aditional la CIM este de manager zona.
Salariile sunt stabilite prin negocieri cu angajatorul ... va puteti adresa acestuia in privinta modificarii salariului dvs.
Functia de manager zona face parte din grupa majora 1 conform COR. Nivelul de instruire ptr. aceasta functie nu este definita de COR, adica nu necesita neaparat studii superioare. Din acest motiv salariul de incadrare porneste de la cel putin 720,00 lei. Legal, angajatorul nu era obligat sa-ti modifice si salariul.
Dupa cum a scris si freeelis, singura solutie este negocierierea salariului.
Sa inteleg ca:
- chiar daca in aceleasi conditii de munca, cu acelasi job description, eu si colegul meu desi suntem pe aceeasi pozitie avem salarii substantial diferite
- chiar daca am cerut alinierea salariului meu inca de acum un an si nu am primit decat promisiuni de la o luna la alta (negocierea salariului, dupa cum stim, are loc, de cele mai multe ori loc la angajare ca dupa angajare se intampla ce patesc si eu: promisiuni)
rezulta ca in mod inechitabil si necinstit (chiar daca e legal!) nu pot face nimic.
Sau asta e economia de piata (inechitabila si necinstita) dar totusi pot pleca prin demisie. :)

Oare asa sa fie?

In oricare din situatii va multumesc pentru raspunsurile date.

Alte discuții în legătură

Incadrare functie conform cor AlexandraPet AlexandraPet Salut , Lucrez din 2012 la filiala din Romania a unei companii multinationale pe postul de Asistent Manager Vanzari. La intrunirea de la sfarsitul acestui ... (vezi toată discuția)
Fisa post Angelino Angelino Buna ziua, dragi specialisti!:) Ma puteti ajuta, va rog, si pe mine cu continutul unei fise de post pentru Area Sales Manager? Ce corespondent are in COR? Va ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca pe perioada determinata modolore modolore Buna ziua! Prietenul meu a semnat cu o saptamana in urma o anexa a contractului de munca pe perioada determinata (3 luni). Dupa cateva zile de la semnarea ... (vezi toată discuția)