avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se procedeaza???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se procedeaza???

Buna seara. As dori sa aflu,daca cineva stie sa-mi raspunda,cum se poate face ca un detinut care isi executa pedeapsa intr-unul din penitenciarele tarii ,vrea sa se transfere in alt penitenciar,in alta localitate,judet,etc. Este posibil acest lucru? Cum se procedeaza? Va multumesc. Astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:05, 20 Noiembrie 2010
Care ar fi motivele transferarii in alt loc de detentie ?
In general,se formuleaza cerere motivata catre Administratia Nationala a Penitenciarelor,fie de catre detinut,fie de catre apartinatorii sai,iar aceasta institutie seva pronunte in legatura cu aceasta.
Da, se poate. Gasiti detalii in Legea 275/2006, art 31 in principal. Cererea se face catre Comisia pentru individualizarea pedepselor, dar trebuie sa fie motivata temeinic ca sa aiba ceva sanse de reusita.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Se poate cum au spus colegii sau in cazul in care are procese pe rol in localitatea respectiva se transfera detinutul in penitenciarul cel mai apropiat pentru a se asigura prezenta lui la proces (penal sau civil);)
cea mai usoara si sigura cale este sa i se deschida sau sa deschida un proces civil la o instanta de poe raza de competenta a locului de detinere unde vrea sa se transfere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere de gratiere vlad-cezar vlad-cezar as dori un model de cerere de gratiere adresat Presedintelui tarii (vezi toată discuția)
Beneficii in inchisoare Alexandramv Alexandramv Buna ziua! As avea si eu o intrebare in legatura cu problema unui prieten. Acesta a fost condamnat initial la 5 ani de inchisoare pentru falsificare de moneda ... (vezi toată discuția)
Executare pedeapsa Iloredana Iloredana Buna seara, imi poate spune cineva, aproximativ, la o pedeapsa de 7 ani cu executare (complice furt calificat) cat se va face calendaristic? mentionez ca ... (vezi toată discuția)