avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de ajutor social?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de ajutor social?

buna ziua.as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutorul social. locuiesc in concubinaj cu tatal copilului meu,cu copilul de numai 2 anisori,in casa socrului meu.''sotul'' are salariul de 1000 roni pe luna,nu avem proprietati,iar eu nu am servici,dar in schimb socrul meu are o pensie de 1000 ron.tin sa precizez ca ne folosim doar de 2 camere din casa si platim toate darile casei, pe care le consumam noi,deci suntem separati la necesitatile casei de socrul meu,nu ne ajuta cu nimic.credeti ca putem sa luam ajutorul social?
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 18:12, 23 Noiembrie 2010
1. Intrati pe
[ link extern ]
si gasiti toate formele de ajutor social.
2. Ce scrie acolo este valabil pentru toate primariile din tara.
'ajutorul social' este institui pentru venituri foarte mici.
Sincer nu cred ca va incadrati. Va redau cateva prevederi ale Legii nr. 416
1) Nivelul lunar al venitului minim garantat este de:
a) 196 lei pentru familiile formate din 2 persoane
b) 272 lei pentru familiile formate din 3 persoane
c) 339 lei pentru familiile formate din 4 persoane

Daca sunteti separati cu utilitatile (adica aveti contract, nu altfel) atunci aveti venit de 1000/3=333,33 lei (mai mare decat 272)
Daca nu sunteti separati decat asa...din vorbe, aveti 2000 de lei /4=500 lei ( mai mare decat 339)
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
Cosmin-Traian Maglas, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social razvan22 razvan22 buna ziua.as dori sa imi calculati si mie ce suma o sa primesc la ajutorul social.veniturile familiei mele sunt de 276 lei la 3 membri. (vezi toată discuția)
Partaj ioana71 ioana71 Buna ziua. Va rog din suflet sa imi spuneti si mie cum se face un partaj cand 80% din mobila din casa, electrocasnice si electronice sunt ale mele castigate la ... (vezi toată discuția)
Venit minim?nu am nici un venit. ahyle_blue_eyes ahyle_blue_eyes Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat, de asemenea, ca tot din ianuarie 2009 va creste si venitul minim garantat, diferentiat pentru diferite ... (vezi toată discuția)