Am o mare problema.Cum se poate ca o femeie sa faca copil in timpul casatoriei cu un alt barbat si acesta sa trebuiasca trecut pe numele actualului sot.Eu sunt in divort de 2 ani,sotul e plecat in Spania si nu a mai calcat prin tara.Am incercat sa imi refac viata intre timp pentru ca divortul mai poate dura cativa ani.Am avut surpriza total neplacuta sa constat ca copilul avut cu noul meu partener apartine de drept celuilalt si tatal copilului nu poate face nimic sa-l recunoasca sau sa aiba vre-un drept.In plus suntem si la mana fostului,daca vrea sa deschida actiune in instanta sau nu de negare a paternitatii?Chiar nu se poate face nimic in acest sens?Cineva ar trebui sa mai modifice aceste legi.
Va multumesc anticipat.Daca exista cea mai mica portita prin care se poate face ceva v-as fi recunoscatoare pentru un raspuns.
As mai avea o intrebare.Cum pot solicita alocatie de stat pentru noul nascut daca eu nu am nici un act al sotului,acesta fiind plecat ,plus ca are buletinul expirat de un an de zile?Trebuie sa astept finalizarea actiunii in tagada a paternitatii si recunoasterea de catre tatal natural ca sa pot cere alocatie?
Va multumesc.
Paternitate.
eucristi74
Buna ziua.Am sa va expun pe scurt situatia in care ma aflu.
Sotia mea are in aprilie un an de cand a plecat de acasa,deschizand un proces de divort dupa o ... (vezi toată discuția)