avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare imobil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare imobil

Buna ziua! Un imobil(bloc de locuinte) nou , apartinand MAI, cand trebuia inregistrat in evidentele (contabile) ,inventarul unitatii:
-la data receptiei partiale(cea finala inclin sa cred ca nu sa executat deoarece nu se gaseste P-V de receptie)?
-la data ultimei plati catre executantul lucrarilor?(care sa efectuat la 1 an de la darea in folosinta a imobilului)
Cel mai recent răspuns: lumi71 , utilizator 16:56, 21 Noiembrie 2010
Pana la terminarea lucrarii imobilul ar fi trebuit sa figureze in evidente la imobilizari in curs de executie. Daca imobilul s-a dat in folosinta si s-a achitat si ultima transa constructorului ar fi trebuit sa existe un proces verbal de receptie a lucrarii. Atunci ar fi trebuit sa mutati imobilizarea in curs de executie in Imobilizari. Daca nu a fost inregistrat trebuie sa inregistrati inainte de inventarierea patrimoniala anuala, altfel cineva va da socoteala pentru plusul de inventar.B-). In contabilitate sunt si foarte multe lucruri logice care nu necesita studii de specialitate pentru a le aplica. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez? rodia rodia Am primit o factura cu tigla(asociatul a acoperit casa in care este declarat si sediul social al firmei). Cum ar trebui sa inregistrez(231;4426=404 si apoi in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare extrabilantiera in cont 8035 thesimonelu thesimonelu poate ma puteti ajuta in urmatoarea problema: am achizitionat stampila asociatiei, asociatie a parintilor, fara scop patrimonial, neplatitoare de TVA...la ... (vezi toată discuția)
Amortizare imobilizari in curs?? mari.a mari.a Buna dimineata, Spuneti-mi va rog daca pentru imobilizarile in curs, adica ceea ce avem in contul 231 se calculeaza amortizare. Eu stiu ca nu, doar dupa ce ... (vezi toată discuția)