avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor pentru invatamantul special
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor pentru invatamantul special

Intrebarea 1
Exemplu : situatia invatamantului special la clasa I -.
de la ora 8 la 12 activitatea de predare se desfasoara cu invatatoarea X
de la 12 la 16 activitatea de servire a mesei , alte activitati specifice , efectuarea temelor se desfasoara cu invatatoarea Y.
Cele doua invatatoare X si Y au acelasi statut , aceeasi pregatire si se rotesc in programul desfasurat , adica o saptamana X de la 8 la 12 si Y de la 12 la 16 si alta saptamana invers , care dintre ele beneficiaza de spor de dirigentie de 10 %?
Intrebarea 2 :
Este corect ca ambele sa fie invatatoare ? Sau programul de la ora 12 la 16 de pregatire a temelor si alte activitati trebuie sa se desfasoare cu alt personal ?
Cel mai recent răspuns: anele2010 , utilizator 22:45, 21 Noiembrie 2010
1. Care dintre ele beneficiaza, in concret, de dirigentie? Sau e ghicitoare?! Consiliul de administratie si directorul decid cine ia dirigentia. Nu pot fi 2 diriginti.
2. Este corect. Daca asa cere fisa postului, asa trebuie. Apoi, ambele si-au ales, in cunostinta de cauza, postul la scoala speciala.
Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
elena138, utilizator
Fiecare dintre cele 2 cadre didactice, X si Y, au fost angajate la scoala in baza cate unei Decizii eliberata de ISJ.
In Decizia fiecareia dintre cele doua, X si respectiv Y, este mentionata functia didactica si postul/catedra pe care o va ocupa in scoala respectiva.
Doar una dintre ele are mentiunea invatator-educator. Aceasta trebuie sa presteze, in mod obligatoriu, serviciul din programul de dupa-masa.
Cealalta este si diriginte.
Deci uitati-va in Decizia pe care ati primit-o de la ISJ si vedeti ce functie si post/catedra sunt mentionate in document?



Ultima modificare: Duminică, 21 Noiembrie 2010
anele2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ca un profesor titular sa fie platit prin cumul pentru doua norme didactice? laurentzia laurentzia Buna ziua! Sunt profesor titular si la inceputul anului scolar am acceptat sa lucrez pe doua norme didactice pe catedra pe care sunt calificata deoarece la ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora director scoala Lauramoro Lauramoro Am citit cu atentie legislatia stufoasa privind plata cu ora in acest an scolar si as vrea si o alta parere!In scoala noastra un profesor titular doreste 2 ore ... (vezi toată discuția)
Reducere de activitate carmen_repciuc carmen_repciuc Unei colege invatatoare i s-a redus postul, motiv pentru care a fost transferata la o alta scoala. In timpul verii s-au transferat 2 elevi la scoala noastra ... (vezi toată discuția)