avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata cu ora director scoala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata cu ora director scoala

Am citit cu atentie legislatia stufoasa privind plata cu ora in acest an scolar si as vrea si o alta parere!In scoala noastra un profesor titular doreste 2 ore la plata cu ora, i se cuvin, ii trebuie oricum jumatate de norma pentru ca este diriginte, a depus cerere. Directorul, care nu este titular al scolii, VREA acele ore ca sa aiba mai multe, ca are fete la facultate, ca are cheltuieli, acuza profesorul ca, vezi Doamne, nu si-a facut orele(lucru neadevarat), da vina pe consiliul de administratie ca cica i le-a acordat si e in legalitate.
1.In legislatie scrie clar ca un profesor titular poate solicita ore la plata cu ora si are prioritate in fata oricui
2.Directorul acorda acele ore si nu consiliul de administratie
3.Personalul didactic titular in alte unitati de invatamant(cazul directorului ) daca vrea ore la plata cu ora in alte unitati de invatamant trebuie sa sustina un interviu si sa depuna un CV. Deci ar fi corect ca si directorul sa faca asta!Nu?
4.Nu scrie nicaieri ca directorul are prioritate in fata altora, nu este precizat principiul contitnuitatii, nu scrie ca directorul dispune dupa bunul plac de aceste ore.
Intrebarea mea este daca am inteles au bine sau lucrurile stau altfel?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 22 Septembrie 2021
1. Posturile didactice de predare/catedrele vacante și rezervate se ocupă în regim de plata cu ora, în ordine, cu: personal didactic de predare titular, personal didactic de predare angajat cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, personal didactic de predare pensionat, personal angajat cu funcția de bază în alte domenii de activitate.

2. Posturile didactice de predare/catedrele vacante/rezervate rămase după încadrarea personalului didactic de predare conform alegii, precum și după atribuirea posturilor didactice de predare/catedrelor cadrelor didactice din alte state care predau în România, în baza acordurilor bilaterale interguvernamentale și interministeriale, în vigoare, încheiate de România cu respectivele state, constituite similar ca și cele ocupate, vor fi gestionate la nivelul inspectoratele școlare în vederea ocupării acestora în etapele mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar, în conformitate cu prevederile metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar elaborate de Ministerul Educației Naționale, până la data de 15 noiembrie a fiecărui an.
Multumesc, asta am citit si eu, chiar de cateva ori.Stiu ca personalul titular are prioritate, si aici ma refer la cel din scoala in care sunt aceste ore, daca ele sunt cerute de catre acesta.Ca prioritatea e discutabila din punctul de vedere al unor directori e deja alta discutie.Dar pot fi si titulari din alte scoli ce vor plata cu ora pe un an sau pe o perioada mai redusa.Ei sustin un interviu?Isi prezinta CV -ul?Preacompetenta directoare din scoala nostra este titulara in alta scoala si a luat cele 2 ore ale unui titular ca "le vrea ea"!Sustine interviu si isi prezinta CV-ul in fata comisiei de mobilitate din scoala?
Modalitatea cred ca este stabilita la nivel de ISJ.... ati intrebat la ISJ sau la Ministerul Educatiei ?
Bună seara ! Un invătător in timp ce are fereastră poate preda la o altă clasă ? Poate lua ore suplinite în timpul programului ? O bază legală. Mulțumesc frumos !
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2021
vrabie25, utilizator
Art. 35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am depus cerere la nivelul unității pentru plata ... mmhai mmhai Bună ziua! Am depus cerere la nivelul unității pentru plata cu ora, sunt calificată, dar toate orele au fost luate de către director. Cine are ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea legii in invatamant alex1333 alex1333 Sunt cadru didactic , titular in doua unitati , iar la una dintre ele am ramasa fara ore, deci in completare de norma, primita la cealalta unitate la care sunt ... (vezi toată discuția)
Plata la ora yone2010 yone2010 CINE ARE ÎNTÂIETATE LA PLATA LA ORĂ TITULARUL ÎN SPECIALITATE SAU CEL CARE ARE DUBLĂ SPECIALIZARE ,DAR TITULAR ÎN ALTĂ SPECIALITATE? (vezi toată discuția)