avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... notare litigiu in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

notare litigiu in cartea funciara

Intentionez sa notez un litigiu in cartea funciara (litigiul este deschiderea procedurii insolventei si rezolutiunea antecontractului de vanzare-cumparare) impotriva unui dezvoltator imobiliar pentru a impiedica vanzarea apartamentelor pe timpul procesului.In acest moment carte funciara are doar terenul pe care se ridica blocurile.
Daca litigiul este notat in cartea funciara dezvoltatorul poate face dezmembrarea apartamentelor si vinderea acestora?
Ce se intampla daca vanda apartamentele iar cumparatorii incheie actul autentic de vanzare-cumparare si cu acest litigiu notat in cartea funciara iar dezvoltatorul intra in insolventa?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 17:28, 29 Decembrie 2010
daca se deschide procedura insolventei atunci va fi numit lichidator care va supraveghea totul
victoria75 a scris:

As dori prin notarea litigiului sa pot impiedica dezvoltatorul sa incheie contractele de vanzare-cumparare in forma autentica inainte de a-mi plati creanta.Daca se deschide procedura insolventei sa nu poata vinde nimic din ce inca mai este pe societate.



Daca se deschide procedura insolventei nu va mai putea vinde nimic.
Notarea litigiului in Cartea Funciara o puteti face daca nu s-a deschis procedura insolventei.

Dar nu am inteles ceva. Ce anume sa vanda daca nu este construit si finalizat apartamentul...?

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc din suflet tuturor pentru raspunsuri!
Apartamentele trebuiau finalizate in ianuarie 2009.Cam de doua saptamani se lucreaza intens la constructie si banuiesc ca din acest motiv incearca sa amane pe cat posibil procesele pentru a reusi sa incheie actele de vanzare-cumparare in forma autentica inainte sa se deschida procedura insolventei.As vrea sa impiedic daca este posibil acest lucru.
M-am gadit si la sechestru asigurator dar am inteles ca se plateste o cautiune la valoare care inseamna destul de mult pentru suma pe care o am eu de recuperat in jur de 62mii euro.
Cand este fixat termenul de judecata?

Apartamentul daca nu este construit nu este intabulat in CF.De aceea nu veti putea face nimic decat daca s-ar gasi o solutie de notare fara ca sa fie intabulat...ceea ce este f greu...
Cred ca ar trebui sa incercati sa platiti un avocat pentru cautarea unei solutii concrete.

avocat Claudiu Lascoschi
Am platit consultatia la doi avocati pentru a sti ce solutii am si dupa cum vedeti nimic concret.Aveti dumneavoastra o solutie concreta in aceasta problema pentru a putea bloca vanzarea locuintelor pana nu-mi platesc creanta?
Apartamentele nu au CF dar terenul pe care se construieste da.Banuiesc ca daca se impiedica vanzarea terenului se impiedica si vanzarea apartamentelor in viitor avand in vedere ca fiecare apartament are si o cota parte din teren.

Alte discuții în legătură

Antecontract apartament in constructie TheKindred TheKindred Buna ziua, Am rezervat un apartament intr-un bloc aflat in constructie (momentan blocul este ridicat \"la rosu\", se va finaliza la vara) si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Prestatie tabulara patitul 2 patitul 2 Buna ziua, Am o problema majora si v-as cere niste sfaturi. Impreuna cu fratele meu am cumparat un apartament in anul 2007. La semnarea antecontaractului ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)