avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... studii de lunga durata sau studii de scurta durata?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

studii de lunga durata sau studii de scurta durata?

Sunt absolventa a Universitatii Spiru Haret, Facultatea se Stiinte Juridice si Administrative, specializarea Administratie Publica, forma de invatamant FR, durata studiilor 3 ani, 180 credite transferabile ( ECTS), promotia 2010, am sustinut si examenul de licenta in iunie 2010 si am o mare problema:
sunt angajata ca functionar public la o primarie iar dupa absolvire am solicitat transformarea postului in care sunt incadrata si nu se stie daca aceste studii sunt studii de lunga durata (SSDL) sau sunt studii de scurta durata (SSD).
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:44, 27 Noiembrie 2010
Daca ati absolvit pe modelul Bologna, timp de 3 ani, studiile sunt de scurta durata.
Legea 330/2009 prevede faptul ca absolventii ciclului I Bologna se salarizeaza la nivel de studii superioare de lunga durata. Astazi nu mai exista studii superioare de scurta durata, acestea fiind desfiintate expres de catre legea 288/2005. In acest moment se mai incadreaza pe SSD doar absolventii fostelor colegii, in nici un caz absolventii ciclului I Bologna. Succes1
Se incadreaza la studii de lunga durata,normal.Cel putn la noi in primarie asa se procedeaza.
Exista diferente intre absolventii de ciclu I Bologna in privinta salarizarii... Functionarii publici absolventi de ciclu I Bologna sunt salarizati la nivel de studii superioare de lunga durata... In schimb in invatamant cei care sunt absolventi ai ciclului I Bologna se considera ca sunt absolventi de studii superioare de scurta durata...Mai intelege cineva ceva? Ma intreb de ce cei din invatamant nu sunt si ei platiti la nivel de studii superioare de lunga durata...Deci mai bine te angajezi ca functionar public decat in invatamant daca ai terminat doar ciclul I Bologna deoarece esti mai bine platit. Nu vi se pare aici ca e vorba de discriminare?
cititi aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii superioare sau de scurta durata? mircea_c mircea_c Va rog tare mult sa-mi raspundeti la o intrebare: Facultatile de 3 ani in sistem Bologna(fara master), sunt considerate studii superioare sau studii de scurta ... (vezi toată discuția)
Absolvent de studii superioare (2010) de 3 ani!!!!! functionar functionar "public" -un functionar cu studii medii si vechime in domeniu de peste 15 ani, termina in anul 2010 studii superioare (3 ani). Poate fi avansat intr-o alta treapta ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici ellena ellena am doua situatii legate de acest subiect: cazul 1. functionar public cu studii superioare de scurta durata, (subinginer) - inginer colegiu, angajat pe un post ... (vezi toată discuția)