avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cerere de acordare a pensiei respinsa. Ce trebuie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cerere de acordare a pensiei respinsa. Ce trebuie facut?

Mama mea a primit decizia de pensionare in care i-a fost respinsa cererea pe motiv ca nu a cotizat destul timp la stat si ca nu are varsta anilor de munca suficienta.Doar ca in cartea de munca a mamei mele s-a introdus eronat o informatie cum,ca ea s-ar fi angajat ca procticant timp de un an(procticanti fiind doar persoanele care pe vremea aceea nu au luat examenul de treapta si au absolvit doar 10 clase;dar mama mea a luat examenul si a terminat 12 clase si acum acel an ii este imputat de la varsta de pensionare cum ca nu ar fi cotizat la stat,ceea ce este imposibil deoarece ea a luat salariu normal ca toti oamenii si a contribuit si in acel an la fondul de pensii).
Tatal meu a cerut sa fie primit in audienta la casa de pensii(tg jiu jud gorj)dar a fost refuzat pe motiv ca ,, acum nu mai merge cu smecherii,,afirmatoe adusa de sefa casei de pensii.
Acum mama doreste sa dea in judecata casa de pensii si eu cer informatii cu privire la modul in care trebuie actionat.
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:28, 23 Noiembrie 2010
Orice salariat care are carte de munca este considerat angajat,mai ales ca inainte de 1989 CAS se retinea conf.Legii 3/1977(mai precis,angajatorul platea CAS la total fond de salarii,pe cand angajatului i se oprea contributia pt.pensia suplimentara).Va rog sa reveniti cu detalii:luna si anul nasterii,perioada contributiva,gr.de munca.
Eu nu cred ca problema este la casa de pensii, ci la angajatorul care a inscris gresit meseria si / sau perioada in carnetul de munca.

Mama dvs. poate sa formuleze contestatie impotriva deciziei de pensie in termen de 45 de zile de la comunicare la tribunal, contestatie care este scutita de plata taxei de timbru.

Eu nu vad contestatia ca pe o rezolvare a situatiei mamei dvs., inscrierile din carnetul de munca nu se modifica prin introducererea unei contestatii pe rolul instantei. Ideal ar fi sa ia legatura cu fostul angajator si sa-i solicite o adeverinta pentru acea perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

7 ani stagiu de cotizare nevalorificat la stabilirea pensiei!!! vanesavero vanesavero Buna ziua! Va aduc in atentie urmatoarea speta: mama mea, ajunsa la varsta de pensionare la limita de varsta, a depus documentele necesare la Casa terit. de ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare catalin76 catalin76 Am si eu o intrebare la care sper sa primesc raspuns.Tatal meu a fost pensionat pe caz de boala iar de curand sa pensioanat definitiv .Problema este ca dupa ... (vezi toată discuția)
Legea 197/2021,completare la legea 263/2010,este in vigoare si ... ciprian baranceanu ciprian baranceanu Legea 197/2021,completare la legea 263/2010,este in vigoare si se pune in aplicare? (vezi toată discuția)