avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen ancheta penala magistrat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen ancheta penala magistrat

In urma unei plangeri s-a deschis dosar penal pentru un magistrat la parchetul de langa curtea de apel ce termen de finalizare are conform legii? Legea si art va rog
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:29, 24 Noiembrie 2010
Legal nu este prevazut un termen limita de solutionare
Teoretic ,este prevazut un " termen rezonabil "
Multumesc dar "rezonabil" nu are o limita in ani?
Art 6 ali 1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului,prevede ca "Orice persoana are dreptul la judecare in mod echitabil,in mod public si intr-un termen rezonabil a cauzei sale,de catre o instanta independenta si impartiala,instituita de lege "
Inteleg ca si ancheta penala se supune acestui articol.
Dar daca totusi are un an vechime ma pot adresa Parchetului de pe langa inalta curte de casatie si justitie ?
mai intai trebuie sa dispuna parchetul de pe langa curtea de apel o solutie in cauza . daca este una nefavorabila pt dvs , veti urma caile de atac impotriva rezolutiei/ordonantei procurorului de netrimitere in judecata .

Alte discuții în legătură

Prezentarea materialului pentru trimiterea in judecata galaxy10 galaxy10 Mi-as dori foarte mult sa stiu care ar fi termenul limita la prezentarea materialului de catre procuratura in cazul legii speciale 365/2002?Exista cumva un ... (vezi toată discuția)
Caz de nulitate? cezar99 cezar99 este legal ca la un proces penal inculpatul sa aiba pe langa avocat din oficiu si avocat ales?as dori cateva detalii de la un cunoscator (vezi toată discuția)
Rechizitoriul lorilori43 lorilori43 Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent? (vezi toată discuția)