avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care sunt obligatiile unui presedinte al asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care sunt obligatiile unui presedinte al asociatiei de proprietari?

Buna seara,
Avem o uniune a asociatiilor de proprietari care se numeste ULAL, am descoperit ca administratoarea care administreaza asociatia noastra, ne-a scos din aceea uniune fara sa ne consulte.
Am obtinut semnaturile a 24 de proprietari din 29, am mers la presedinte care a semnat si el ca este de acord sa facem parte din aceasta uniune, dar nu vrea sa semneze acel contract de aderare.Prin lege el nu este obligat sa respecte ceea ce 80% din prorietari doresc?
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 15:14, 2 Decembrie 2010
Nu stiu ce scrie despre doamna, stiu doar ca administratoarea noastra face ce nu trebuie, ne-a scos din aceasta uniune fara sa ne consulte si nu o controleaza nimeni la acte.Avem penalitati acumulate mult mai multe decat ar trebui.De aceea vrem sa reintram in uniune, ei fac controale.
adiria a scris:

Nu stiu ce scrie despre doamna, stiu doar ca administratoarea noastra face ce nu trebuie

Vad ca faceti confuzie intre administrator si presedinte.
Administratorul este angajat cu contract si poate fi reclamat la primarie, iar presedintele este ales de adunarea generala a asociatiei si poate fi revocat din functie si ales alt presedinte tot in cadrul unei adunari generale.
Nu fac nici o confuzie, toate se leaga, presedintele nostru este aburit mereu de aceasta administratoare si nu solicita control, acum nu vrea sa ne reprezinte desi suntem majoritari cei care dorim sa se faca controale periodice la acte si sa nu mai faca plati la negru fara factura , cand se fac anumite reparatii.
Atunci spuneti-mi un lucru: CINE VA INPIEDICA, FRATILOR, SA-L SCHIMBATI PE ACEST PRESEDINTE?
Faceti sedinta cu adunarea generala, si puneti pe altul in care aveti incredere!!!
TOCMAI ASTA VOM FACE, s-a terminat cu pacaleala si indiferanta noastra a locatarilor, s-au trezit la realiate, in sfarsit.

Alte discuții în legătură

Schimbarea preºedintelui asoc de proprietari fãrã convocarea unei adunãri generale lavinia jalonschi lavinia jalonschi dacă preşedintele asociaţiei de proprietari este schimbat din această funcţie , fără să existe o adunare generală care să aibă pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)
Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Functionare asociatie de proprietari ContSters134265 ContSters134265 La data de 01.12.2013, proprietarii a trei blocuri noi situate pe aceeasi strada au constituit o asociatie in conditiile Legii nr. 230/2007, iar cu ... (vezi toată discuția)