Buna seara,
Avem o uniune a asociatiilor de proprietari care se numeste ULAL, am descoperit ca administratoarea care administreaza asociatia noastra, ne-a scos din aceea uniune fara sa ne consulte.
Am obtinut semnaturile a 24 de proprietari din 29, am mers la presedinte care a semnat si el ca este de acord sa facem parte din aceasta uniune, dar nu vrea sa semneze acel contract de aderare.Prin lege el nu este obligat sa respecte ceea ce 80% din prorietari doresc?
Daca la Adunarea Generala, convocata de 20% din numarul proprietarilor membri asociatiei de proprietari, au fost prezenti majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu), fie personal, fie prin reprezentant legal, hotararile adoptate sunt legale si sunt obligatorii şi pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenţi la adunarea generală, precum şi pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociaţiei de proprietari.
Hotărârea adunării generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv - cel nou ales, cu noul presedinte - şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor. Avand in vedere ca nu sunteti asa numerosi pot sa semneze toti cei prezenti.
@adiria
Dupa cum se vede dv. si proprietarii din acel bloc vreti sa va schimbati presedintele si probabil si administratora, dar interesant este ca nu stiti legile. Si atunci ma intreb ce faceti acolo?
Inainte de a schimba ceva cititi legile, invatati-le bine si apoi apucati-va de treaba, ca altfel nu faceti mare lucru.
Schimbati un presedinte "aburit" cu altul pe care sa-l "abureasca" altii din afara asociatiei....nu-i nici o scofala!....
Problema este alta, am facut sedinta, cei din comitetul vechi nu recunosc sedinta noastra decat o persoana care a fost prezenta ( avea functia de cenzor in vechea structura) nu sunt de acord cu procesul verbal semnat de toti cei prezenti adica 51%, ( noi proprietarii).
Nu vor sa accepte ca vrem sa-i schimbam din functii, vor sa ne oblige sa-i acceptam.
Cum este posibil?Se poate asa ceva?Au o frica sau? nu inteleg de ce se impotrivesc in halul asta si vor sa stea cu forta pe aceste functii?
Nu stiu de ce se impotrivesc, dar stiu ca asta nu are nicio importanta atata timp cat majoritatea proprietarilor a ales altceva.
Nu intereseaza deloc ideea ca ei nu accepta. Sa fie sanatosi!