avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatiile de proprietari:repartizarea cheltuielilor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatiile de proprietari:repartizarea cheltuielilor cu pierderile

Este corect ca asociatia de proprietari sa ma factureze pe langa metrii cubi de apa pe care ii consum lunar,alti metrii cubi de apa, care zic ei(cei de la asociatie) ca sunt pierderi?
Care este baza legala prin care as putea impiedica acest abuz?
Vreau sa specific ca am apometru, pe langa alti vacini care nu au.Doamna de la asociatie zice ca pierderile de apa constau in diferenta dintre apometrul general al blocului si insumarea contoarelor apartamentelor.Apa la subsol nu este.
Cei de la asociatie nu au venit niciodata de cand stau in acest bloc,din 2003,sa citeasca personal apomertrul din casa.Se bazeaza pe indexul dat de proprietar.Am fost la primarie sa semnalizez situatia, iar acestia mi-au spus, ca in mod normal, asociatia ar trebui sa verifice periodic indexul la apa.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:13, 23 Noiembrie 2010
Da, e normal ca "pierderile" sa fie impartite la toate apartamentele contorizate.
Daca sunt apartamente necontorizate atunci, conform normelor ANRSC (Autoritatea National Reglementarea Serviciilor Comunale), acestora trebuie sa li se prevada o norma de consum pentru AC de 3,3 mc / persoana / luna si pentru AR de 5,1 mc / persoana / luna.

Dupa ce s-au scazut aceste consumuri normate pentru apartamentele necontorizate, ce ramane se imparte apartamentelor contorizate.

Primaria v-a dat un raspuns corect.
Va confruntati cu o problema generala
Diferentele de consum se datoreaza ,pe de o parte diferentei de clasa de precizie a contorilor individuali si pe de alta parte faptului ca notarea consumului nu se realizeaza simultan atat la contorul de facturare concomitent si la contoarele individuale
Este o situatie similara cu indexul inregistrat de contorul de apa calda,care in realitate este un contor cantitativ si nu calitativ
Avand in vedere ca precizati ca nu exista diferente de calcul intre consumul contorizat individula si cel nnecontorizat se impune sa solicitati presedintelui de asociatie sa dispuna calcularea si repartizarea diferentelor consum si in raport de existenta contorilor individuali

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
Facturare apa contoare verificate si neverificate metrologic belfegor belfegor La o scara de bloc o parte din proprietari au contoare noi sau verificate metrologic iar alta parte nu.Cum facturez apa potabila si pierderile de apa? (vezi toată discuția)