avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociatie familiala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociatie familiala

Buna ziua,

Sunt nou pe acest forum si as dori sa primesc 2 informatii legate de Asociatia Familiala :

- este posibila desfasurarea activitatii de import de bunuri de larg consum?
- este posibila comercializarea online a produselor importate?

Cu multumiri......
Cel mai recent răspuns: eszatmary , utilizator 21:14, 27 Februarie 2008
cred ca trebuie sa te adresezi primariei in raza careia are sediul asociatia familiala care iti elibereaza autorizatia in baza careia desfasori activitate in mod independent. daca primaria considera ca indeplinesti conditiile pentru activitatea de import de bunuri..., atunci poti.
Cadrul legal pentru constituirea asociatiei familiale este stabilit de Legea nr. 507 din 12 iulie 2002 privind organizarea si desfasurarea unor activitati economice de catre persoane fizice si de Hotararea de Guvern nr. 58 din 23 ianuarie 2003 prin care se aproba normele metodologice ale acestei legi. Persoanele fizice pot fi autorizate sa desfasoare activitati independente sau in cadrul asociatiilor familiale. Asociatia familiala poate fi infiintata la initiativa unei persoane fizice si se constituie din membrii familiei acesteia care locuiesc in aceeasi localitate.
in baza acestei normative asociatia constituita poate detine autorizatia pentru o singura activitate prevazuta in codul CAEN, in cazul in care doreste sa desfasoare mai multe activitati trebuie sa solicite cate o autorizatie pentru fiecare alta activitate. de asemenea trebuie sa stiti ca pentru activitatea pentru care optati trebuie sa aveti calitatea necesara, dumneavoastra sau unul din membrii familiei pentru ca legea nu va permite sa angajati persoane din afara familiei.
legea nu va interzice niciuna din activitatile expuse de dumneavoastra cu conditia respectarii conditiilor mai sus expuse, insa din punct de vedere fiscal si economic pentru operatiunile de import export va convine sa operati cu o societate cu raspundere limitata.
cu respecte
#-o :-/ Legea nr. 507/2002 privind organizarea şi desfăşurarea unor activităţi economice de către persoane fizice, publicata in M.Of. nr. 582 din 06/08/2002 a fost abrogata de Lege nr. 300/2004
privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfăşoară activităţi economice în mod independent, publicata in MOF nr. 576 - 29/06/2004 si intrata in vigoare la 27 septembrie 2004




Multumesc pentru raspunsuri. As dori sa stiu care sunt argumentele pentru desfasurarea activitatii de import-export sub forma unui SRL si nu a unei AF.

Cu multumiri....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie privind organizarea si desfasurarea unor activitati pe baza liberei initiative atzunel atzunel care ma poate ajuta explicandu-mi unde pot verifica daca un ordin, o hotarare sau o lege mai sunt valabile.... (vezi toată discuția)
Va rog...un sfat! miha35 miha35 Salut mai intai pe toata lumea de pe acest forum...unde m-am inregistrat si eu azi!Am nevoie de un sfat specializat.Sotul meu si cei doi frati ai lui sunt ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre pfa vassil67 vassil67 doresc sa ma autorizez ca persoana fizica si nu stiu cum sa fac incadrarea in cod CAEN. Am cumparat un soft de la o firma autorizata romaneasca pentru ... (vezi toată discuția)