avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedintiala

sunt divortat si am o fetita in varsa de 9 ani,copilul fiind incredintat mamei ,exista un program vizitare minor definitiv si irevocabil astfel:alternativ la sfarsit de saptamana ,unul pentru mine si celalalt nu,incepand de vineri orele 19.00 si pana duminica ora 18.00,precum si in prima jumatate din fiecare vacanta de vara si de iarna,anul trecut trebuia sa plec impreuna cu copilul in franta la paris in prima jumatate a vacantei de vara,obtinand si acordul ei notarial ca este de acord ca copilul sa calatoreasca cu mine,dar ulterior a venit cu o noua declaratie,prin care a spus ca nu este de acord ca fetita sa calatoreasca cu mine,asta dupa ce cumparasem si biletele de avion,acum vreau sa plec cu fetita tot in prima jumatate a vacantei si doresc sa introduc actiune in justitie pentru ordonanta presedintiala,ca sa nu mai ma lovesc de aceleasi probleme,si a-si dori sa stiu si eu care este temeiul legal pentru aceasta ordonanta presedintiala,si daca este tarziu introducerea ei la inceputul lunii martie.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:01, 28 Februarie 2008
Ordonanta presedintiala este reglementata de art.581- 582 din Codul de procedura civila.
Art. 581 din Cod pr. civilă reglementează procedura ordonanţei preşedinţiale, în sensul că instanţa vă putea ordona măsuri vremelnice în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara, precum şi pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul executării. Promovarea cu succes a ordonanţei preşedinţiale implică întrunirea a trei condiţii, respectiv urgenţă, măsură luată de instanţă să aibă caracter vremelnic şi să nu se prejudicieze fondul cauzei.

Nu cred ca va fi admisibila ordonanta presedintiala in cazul dvs.
Nu cred ca era valabila declaratia prin care a revenit asupra deciziei. :D Am sa verific. Trebuia sa mergeti cu prima declaratie, tradusa etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara lilianabh lilianabh Buna ziua! Initial am cerut revenirea la numele de fata,apoi am facut recurs pt.pastrarea numelui avand in vedere prejudecatile din Romania,pt.a fi pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala otto2007 otto2007 Buna ziua, Care este procedura in ceea ce priveste ordonanta prezidentiala? Stiu ca se judeca in regim de urgenta. Ma puteti ajuta? (vezi toată discuția)