avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa divortez

Asa cum am scris in subiect, as vrea sa divortez...fara valva daca se poate. As dori sa mentionez ca nu am nici cea mai mica idee despre ceea ce trebuie facut (dosar, angajat avocat) pana la costuri. As dori sa ies din povestea asta cat mai putin afectata....greu de crezut dar oricum merita incercat. Nu doresc sa-mi acuz sotul, pur si simplu vreau sa obtin hotararea de divort. Cu partajul inteleg ca ar fi un proces separat, oricum n-am nici cea mai vaga idee ce am de facut. Am doi copii, fetita are 18 ani, baiatul 16 ani. Voi dori custodia lor. Brief, cam asta ar fi. Daca m-ar putea cineva sfatui ce pasi am de urmat si mai ales sa-mi prezinte in mare costurile as aprecia, multumesc ,
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:15, 26 Noiembrie 2010
buna ziua.
daca sunteti hotarata sa divortati investiti instanta de jduecata in acest sens. instanta competenta este judecatoria din raza ultimului domiciliu comun al sotilor.
se va decide si cu privire la incredintarea copilului minor.
Costurile unui proces de divort sunt onorariul de avocat care se stabileste de catre avocat in functie de criteriile prevazute de Statutul profesiei de avocat, taxa de timbru de 39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
Actiunea de divort se depune la instanta in a carei raza teritoriala sotii au/avut ultimul domiciuliu comun.
In calitate de reclamanta trebuie sa probati ca exista motive temeinice in desfacerea casatoriei, ca relatiile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate si astfel casatoria nu mai poate continua.
Probe:-inscrisuri, martori, ancheta sociala, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privind incredintarea minorului, ascultarea minorului.
Actiunea de partaj presupune urmatoarele costuri:
-taxa de timbru- de 3 % din valoarea masei partajabile si timbru jud. in functie de valoare,
-onorariul expertilor ( in functie de componenta masei de partajat, vor fi efectuate si expertizele de specialitate),
-onorariu experti consilieri( experti alesi de parte) deosebit de utili in astfel de procese.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatorii, expertize de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si stabilire pensie de intretinere ContSters170590 ContSters170590 As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul divortului. Mentionez ca am 2 copii din care unul minor si celalat inca la scoala , deci in ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj stefan8 stefan8 Acum aproximativ 30 d ani in urma tata incepea plata in rate a unui apartament. Dupa aproximativ 3 ani se casatorea cu mama si plateau impreuna ratele, ultima ... (vezi toată discuția)
Divort vasi49 vasi49 se poate divorta la primarie daca ai copii minori?? (vezi toată discuția)