avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna seara!

am o situatie in familie pe care as dori sa o expun aici in speranta ca primesc niste lamiriri. concret, un unchi a decedat, s-a facut succesiunea, iar bunicii mele i-au revenit niste bani, pe care ea i i-a dat unei matusi, care i-a pus la o banca, pe numele ei (al matusii). acum celelalte rude (printre care un nepot, avocat) sustin ca acei bani se vor imparti la toti, dupa ce va deceda bunica. mi se pare ciudat, din moment ce bunica a dat banii matusei, iar cand ea va trece in nefiinta nu va figura nicaieri ca fiind posesoarea sumei respective. exista vreo lege de care nu stiu si care prevede ca banii pe care bunica i-a mostenit de la fiul ei si pe care i-a dat fiicei sale, trebuie luati inapoi de la fiica si impartiti la mostenitorii bunicii? sau vreo situatie speciala care poate fi invocata? se poate spune ca bunica in varsta de 96 de ani nu avea ''toata tigla pe casa'' si prin urmare nu a luat o decizie constienta de ceea ce face? intreb si eu, ca matusa e un pic tulburata, ca ea are grija de bunica iar ceilalti vin doar la luat.

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Misbahavin , utilizator 19:44, 8 Decembrie 2010
Si ce va face sa credeti ca o veti gasi pe frumuri publice?
Credeti ca noi suntem dispusi sa oferim aici chiar orice solutie, cu riscul de a ne destepta prea tare "taberele adverse" de maine?

Sfaturile din forum se limiteaza totusi la ceva teorie (cu nota personala) ce se poate gasi oricum la bursa literelor de taraba sau dupa ceva ...(cum i-ati zis?) ...gugalit.
romascanu a scris:

Si ce va face sa credeti ca o veti gasi pe frumuri publice?
Credeti ca noi suntem dispusi sa oferim aici chiar orice solutie, cu riscul de a ne destepta prea tare "taberele adverse" de maine?

Sfaturile din forum se limiteaza totusi la ceva teorie (cu nota personala) ce se poate gasi oricum la bursa literelor de taraba sau dupa ceva ...(cum i-ati zis?) ...gugalit.

pai deocamdata e singura solutie, nu sunt in tara. pe de alta parte nici nu stiu un avocat care sa-mi inspire incredere, am avut experiente fie negative fie mixte cu cei cu care am lucrat, asa ca... poate gasesc aici pe cineva care sa ma convinga :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce bunuri intra in succesiune hidalgo hidalgo Buna seara, As dori sa stiu daca bunurile donate de catre de cujus in timpul vietii prin varsare pe registru agricol la un beneficiar care face parte din ... (vezi toată discuția)
Succesiunea intre doi frati . alexy4 alexy4 Buna ziua, am si eu o intrebare : cum se poate dovedi ca in timpul vietii bunica mea a vandut mai mult imobile iar toti banii au mers la fratele tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire: parintele poate face testament in favoarea altei persoane decat copilul sau poate vinde ceea ce are? cristel52 cristel52 Un parinte are dreptul de a-si dezmostenii copiii, lasand un testament unei alte persoane, fie ea nepot sau stranepot ? Cat traiste parintel are dreptul sa ... (vezi toată discuția)