avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O relatie facila si eleganta cu furnizorul de energie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O relatie facila si eleganta cu furnizorul de energie electrica - serviciul MyEnel

In aceasta sectiune ne putem ocupa si pentru a furniza utilizatorilor forumului care ne viziteaza sectiunea informatii privind serviciile pe care diferite companii de utilitati le pun la dispozitia clientilor - pentru evitarea birocratiei si a cozilor de la ghisee.

Iata un exemplu din acestea:
Clientii Enel au posibilitatea sa relationeze cu compania facandu-si un cont online la pagina de web
[ link extern ] /

Ca sa-ti faci cont e necesar sa ai langa tine o factura - indiferent de cand editata pentru cod client si cod EnelTel, datele inscrise in caseta din dreapta sus a oricarei facturi.

Odata contul facut, a doua zi se populeaza cu ultimele luni din baza de date referitoare la dv. si puteti accesa contul pentru:
- a vedea valoarea ultimei facturi;
- evidenta indecsilor;
- puteti furniza online indexul contorului - in perioada inscrisa tot in caseta de pe factura - ca sa va fie luat in calcul la facturare.
- evidenta platilor (daca platiti online sau direct, prin banca, apare aceasta plata ca efectuata a patra zi lucratoare)
- puteti face reclamatii, sugestii, solicitari.

* Personal am fost placut surprinsa sa vad ca datele populeaza contul fix a doua zi dimineata, ca plata apare azi efectuata - poimaine sau raspoimaine luata in evidenta, ca imi pot vizualiza factura deindata ce ea este emisa, cu mult inainte de a-mi ajunge acasa.

Voi reveni cu impresii la citirea indexului, transmiterea lui online si luarea in considerare la facturare. (prin telecitire functioneaza perfect la numarul de telefon gratuit 0800.07.08.09)
Ultima modificare: Miercuri, 1 Decembrie 2010
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:20, 28 Noiembrie 2010
Buna ziua

Va urmaresc cu atentie mesajele din rubrica ASOCIATII DE PROPRIETARI.
M-am hotarat sa ma inscriu si eu pe avocatnet intrucat de data asta e o problema care ne priveste.

Multumim moderatorului ELGA care ne-a spus de ENEL online.(desi si eu am auzit reclama la radio ca utilizatorul w_v_w_v dar uite ca nu o luasem in sema pana nu am vazut scris aici).

Multumim deasemenea utilizatorul W_V_W_V pentru spiritul de observatie referitor la suma achitata in avans.Si noi am observat acelasi lucru :O

Locuiesc intr-un bloc construit recent dupa 2000.Utilitatile de la bloc sunt pe numele constructorului care are si el 2 apartamente in bloc.Nu suntem constituiti ca asociatie de proprietari ci doar de locatari deci ne organizam singuri.

Contorul electric al centralei de bloc s-a blocat de o perioada de timp.Eu am observat asta acum 3 ani de zile.
Cu toate ca acesta este blocat s-a continuat ciclul normal.2 luni estimare apoi regularizare in luna a 3-a.
Desi era normal sa se scada banii mereu si sa vina toate facturile pe minus incepand cu a 3 luna de cind s-o fi blocat noi tot platim o gramada de bani.
Lumea a decis sa lasam pana observa ei singuri din moment ce platim si nu vin bani pe minus.In plus consumul real ar fi mai mare decat suma care se pierde .

Oare ce se va intampla cand enel va observa ca e contoarul blocat?
M-am inscris la my enel (desi nu e pe numele meu dar asta e greseala lor)si inca nu am primit email de confirmare.Mai astept.
Astept cu nerabdare emailul sa pot vedea tot istoricul din ultimii 10ani daca in sfarsit a decis si enel sa intre in randul lumii ca sa stim de cand s-a blocat si citi bani am platit aiurea,bani pe care sa-i scadem cind or sa vada contoarul blocat.
A mai patit cineva asa ceva persoana fizica sau vreo asociatie?Si daca da ce ne sfatuiti.

[ link extern ]

Ce se întampla cu suma achitata în avans pentru facturile de energie?

Suma achitata în avans va fi scazuta din urmatoarea/ urmatoarele facturi de consum estimat/ real sau va fi returnata, la cerere, consumatorului.
În cazul în care consumul de electricitate real va fi mai mic decat cel estimat, factura de regularizare va indica suma pe care clientul o mai are de încasat

E usor sa observi ca nu aplica ceea ce spun cand esti plecat din tara sa cind ti se blocheaza contorul.Pe scurt cind ai consum 0.
Pe un an de zile ar trebui sa coste la tariful MONOM JT cu rezervare doar: rezevarea pe 1 zi 0.1562lei x 365 zile +(Taxa Radio 2.5lei/luna + Taxa TV 4lei/luna) x12 luni.
Total 135.013 lei.

Culmea cind am facut cerere sa restituie diferenta de bani spuneau ca au un nou sistem foarte bine pus la punct si nu stiu cum a fost posibil sa se adune banii acolo.

Cu emailul aveti ceva rabdare.Dupa cum am spus la mine(pentru o prietena) a durat si la inscriere si la resetarea parolei care nu mergea deloc.Eu am accesat numai seara dupa ora 10 desi ora nu ar trebui sa fie importanta .pentru un site.
Se pare ca doamna elga a avut mai mult noroc.
Despre facturare
Cand stiti ca nu ati consumat intr-o luna si ca este o factura estimata - nu platiti.!
Situatia se repeta a doua luna tot pentru consum estimat (dar in mod real fara consum) - nu platiti!
A treia luna consumul se va regulariza si factura va fi pe minus, deci nu veti avea de platit.
Deci iata, trei luni fara consum, trei luni fara sa platiti nimic.

Daca platiti estimatele, a treia luna nu veti avea de plata decat taxele radio si tv, dar aveti bani in cont.
Urmatorul ciclu este iarasi de doua luni estimate pe care daca le platiti, desi nu ati consumat nimic, banii se aduna in cont langa cei din ciclul de trei luni anterior....s.a.m.d.

Daca vii acasa si incepi sa consumi si stii ca ai bani in contul lor nu platesti estimatele si la regularizare ti se scade din suma pe care o ai la ei ce ai consumat in ultimele trei luni si deci nu ai de plata....si asta pana cand se epuizeaza soldul de la ei.

Asa se procedeaza daca vreti sa nu vi se adune banii aiurea in contul dv. de la furnizor.
Curentul electric nu se opreste decat daca se constata la regularizare ca s-a consumat si nu s-a platit. Nu se opreste atata vreme cat in evidenta exista un consum estimat!

@Nivea
Spuneti dv.
M-am inscris la my enel (desi nu e pe numele meu dar asta e greseala lor)si inca nu am primit email de confirmare.Mai astept.

Despre ce greseala si a cui vorbiti?

In ce priveste blocarea contorului asta nu inseamna ca ei nu au observat nimic, ci pentru ei contorul, e posibil, sa nu fie folosit, adica sa nu se fi consumat curent electric, asa cum e pentru oricare dintre noi care plecam de-acasa si contorul ramane pe acelasi index. Contorul este citit de un cititor de contor care nu are nicio treaba sa analizeze daca acel contor este folosit sau nu, iar factorii de raspundere si de decizie din companie, cu atat mai putin.
Furnizorul nu-si pune problema daca acel contor este folosit sau nu.

Problema dv., a locatarilor din bloc va fi in momentul cand cineva, oarecine, va sesiza la furnizor ca acest contor este blocat. De-abia atunci se va analiza problema si se va constata ca proprietarul contorului a ignorat deliberat aceasta, iar consecintele le va trage acesta. Cititi, daca aveti posibilitatea si contractul de furnizare a curentului electric referitor la acest aspect.

Mie mi s-a intamplat asta la un moment dat, sa mi se blocheze contorul, dar asta am vazut-o in rastimpul unei luni (eu imi citesc indexul contorului lunar), am anuntat imediat, au venit, au inlocuit contorul si banii dati ca si consum estimat mi-au fost considerati platiti pentru un consum real. Nu am platit altceva in plus, gen amenda sau penalizari sau contor nou pentru ca am anuntat imediat. Dar daca nu anunti luni, ani de zile.....asta deja este altceva!

Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament nelocuit, cum fac cu energia electrica? mir2006 mir2006 Buna ziua, va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema: voi locui in strainatate pt cativa ani si nu doresc sa inchiriez apart. In acest caz, cum sa ... (vezi toată discuția)
Repartizare factura electrica pe minus locatarx locatarx [b]Daca am primit o factura pe minus la electrica nu trebuie sa aparem pe lista de plata la intretinere cu minus pe coloana electrica????[/b] S-a platit o ... (vezi toată discuția)
Factura de regularizare gaz de la eon adunata la o factura anterioara de estimare raresrezzy raresrezzy Buna ziua, In data de 18.02.2016, reprezentantii companiei de gaz sus mentionate, au schimbat contorul de gaz, fara sa fim acasa sau sa fim anuntati in ... (vezi toată discuția)