Despre facturare
Cand stiti ca nu ati consumat intr-o luna si ca este o factura estimata -
nu platiti.!
Situatia se repeta a doua luna tot pentru consum estimat (dar in mod real fara consum) -
nu platiti!
A treia luna consumul se va regulariza si factura va fi pe minus, deci nu veti avea de platit.
Deci iata, trei luni fara consum, trei luni fara sa platiti nimic.
Daca platiti estimatele, a treia luna nu veti avea de plata decat taxele radio si tv, dar aveti bani in cont.
Urmatorul ciclu este iarasi de doua luni estimate pe care daca le platiti, desi nu ati consumat nimic, banii se aduna in cont langa cei din ciclul de trei luni anterior....s.a.m.d.
Daca vii acasa si incepi sa consumi si stii ca ai bani in contul lor
nu platesti estimatele si la regularizare ti se scade din suma pe care o ai la ei ce ai consumat in ultimele trei luni si deci nu ai de plata....si asta pana cand se epuizeaza soldul de la ei.
Asa se procedeaza daca vreti sa nu vi se adune banii aiurea in contul dv. de la furnizor.
Curentul electric nu se opreste decat daca se constata la regularizare ca s-a consumat si nu s-a platit. Nu se opreste atata vreme cat in evidenta exista un consum estimat!
@Nivea
Spuneti dv.
M-am inscris la my enel (desi nu e pe numele meu dar asta e greseala lor)si inca nu am primit email de confirmare.Mai astept.
Despre ce greseala si a cui vorbiti?
In ce priveste blocarea contorului asta nu inseamna ca ei nu au observat nimic, ci pentru ei contorul, e posibil, sa nu fie folosit, adica sa nu se fi consumat curent electric, asa cum e pentru oricare dintre noi care plecam de-acasa si contorul ramane pe acelasi index. Contorul este citit de un cititor de contor care nu are nicio treaba sa analizeze daca acel contor este folosit sau nu, iar factorii de raspundere si de decizie din companie, cu atat mai putin.
Furnizorul nu-si pune problema daca acel contor este folosit sau nu.
Problema dv., a locatarilor din bloc va fi in momentul cand cineva, oarecine, va sesiza la furnizor ca acest contor este blocat. De-abia atunci se va analiza problema si se va constata ca proprietarul contorului a
ignorat deliberat aceasta, iar consecintele le va trage acesta. Cititi, daca aveti posibilitatea si contractul de furnizare a curentului electric referitor la acest aspect.
Mie mi s-a intamplat asta la un moment dat, sa mi se blocheze contorul, dar asta am vazut-o in rastimpul unei luni (eu imi citesc indexul contorului lunar), am anuntat imediat, au venit, au inlocuit contorul si banii dati ca si consum estimat mi-au fost considerati platiti pentru un consum real. Nu am platit altceva in plus, gen amenda sau penalizari sau contor nou pentru ca am anuntat imediat. Dar daca nu anunti luni, ani de zile.....asta deja este altceva!