avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Folosirea adresei de e-mail fara acord
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Folosirea adresei de e-mail fara acord

Bună ziua!

Am nevoie de ajutor în privința unei situații mai speciale, zic eu.

În trecut mi-am creat un cont pe un joc multiplayer online (ex: travian) folosind adresa de email. La crearea contului nu existau termeni și condiții cu care să fiu sau nu de acord, introduceam doar emailul, nickname si parola și puteam să mă joc.
Proprietarul jocului s-a schimbat, iar apoi jocul s-a închis. (2012)
Cineva a luat baza de date care corespundea jocului (situației din joc, clasamente, mesaje, adrese de email, parolele de la conturi) din 2008.
A urcat acea bază de date pe un site, a resetat-o și mi-a creat un cont nou folosind emailul fără acordul meu. De asemenea, acea persoana are adresele tuturor celor care jucau la acea vreme.

Pot face ceva ca adresa mea de email să nu mai fie folosită pentru a crea conturi și a ma spama?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Pufuleti , utilizator 15:40, 30 Iunie 2014
Da, se poate in principiu, insa trebuie sa cunoasteti datele "infractorului" si sa dovediti ca vi s-a creat un prejudiciu. Dar ... credeti ca merita ?? Nu stiu !!
Creati-va un cont(e-mail) nou, comunicati-l apropiatilor si desfiintati contul(e-mailul) vechi. Permiteti-mi un sfat : pt. cumparaturi online, pt. jocuri, pt...pt. folositi un cont (sau mai multe), altul/altele decat cel pe care-l folositi pt. treburi ,,serioase". Orice adresa care a ajuns in spatiul public duce la o avalansa de spam-uri. Puteti sa blocati spam-urile, dar ele sunt in marea lor majoritate opera unui program care genereaza noi si noi adrese. Stergeti-le pur si simplu. Si mai ales nu le deschideti, acelasi program ,,stie" daca e-mailul a fost deschis. Si inca ceva : chestia cu click si va dezabonati este o alta capcana menita sa-i spuna programului care a expediat daca adresa exista si este folosita. Repet : stergeti!

Spamming (sau spam) este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse și servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului și de proprietarii de situri pornografice. Spam-ul se distinge prin caracterul agresiv, repetat și prin privarea de dreptul la opțiune
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
Daca doriti sa nu mai primiti acele spam-uri (desi nu sunt spam-uri, sunt pure email-uri de publicitate) trebuie sa va dezabonati. Altceva nu aveti ce face... decat sa va schimbati email-ul.
O sa-mi cer scuze pentru double-post, dar mi-a disparut optiunea pentru editeaza.

DlGoe, persoana care a postat vorbeste despre un joc browser, care din intamplare e posibil sa-l fi jucat personal si sa intampin aceeasi problema. (ulterior dezabonandu-ma) Sunt aceleasi mail-uri pe care le primim si de pe acest forum.
Desigur, exista si posibilitatea sa nu fie vorba despre asta si sa fie vorba despre acele mail-uri spam de care ati vorbit. Sunt usor de distins, dupa cum ati definit... Oricum, cele mai multe (cu exceptii) mail-uri spam nu sunt daunatoare daca nu se acceseaza acele .exe-uri. Pot fi citite, se poate downloada acel .exe automat, neaccesandu-l, nu se intampla nimic.
Ultima modificare: Duminică, 29 Iunie 2014
CryTeK, utilizator
Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri!

Pe mine nu mă deranja spam-ul în sine, ci ideea că mi-au creat un cont folosindu-se de emailul meu, dar fără acordul meu.

Mulțumesc și pentru sfaturi! În legătură cu cumpărăturile online și securitatea: deja fac asta pentru a evita spamul în exces. Nu deschid mailuri suspecte sau ceva, adică am destule noțiuni despre navigatul online și calculatoare. Ca majoritatea oamenilor, nu îmi cunosc drepturile și obligațiile pe internet, adică partea legislativă și aici aveam nelămuriri. Trebuie să mă pun pe citit :hammer:

O zi bună! (Sincere felicitări pt. acest forum și activitatea de aici)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conturi yahoo messenger sparte viorel2010 viorel2010 Am si eu o problema mai complicata deoarece de la un simplu joc (triburile) s-a mers mult mai departe, spargere de adrese de mail si infractiunea de alterare a ... (vezi toată discuția)
Conturi sparte de hackeri alinarms alinarms mi s-au spart toate conturile yahoo de catre hackeri, un singur cont am reusit sa il recuperez. cineva are acces permanent la PCul meu. ieri mi-a instalat ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei electronice ovidiutrusca ovidiutrusca Fosta mea prietena,imi sparge frecvent parolele si le inlocuieste la adresele de mail pe care le folosesc;am acolo informatii atat personale cat si de ... (vezi toată discuția)