avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari apartament fara aprobarea administratorului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari apartament fara aprobarea administratorului - ce pot face?

Buna ziua
Recent am cumpara un apartament. As dori sa fac modificari legate spargerea unor pereti,nu de rezistenta, cum ar fi desfintarea camarii din bucatarie, spargerea zidului dintre bucatarie si antreu, inchiderea unui balcon ,desfintarea usii din sufragerie si largirea acesteia daca este posibil.Am vrut ca totul sa fie lagal si am apelat la un arhitet care sa imi faca structura de rezistenta si sa depuna actele la primarie pt a primi autorizatie pentru aceste modificari.Inainte de a incepe acest proiect am fost rugata sa merg la administrator sa primesc o stampila de la asociatie si semnaturi de la locatari in vederea inceperi proiectului. Administratorul, nu a a fost de acord cu aceasta semantura si aceasta stampila ca motiv ca sunt niste aberatii ceea ce cer eu, ca nu a mai auzit de asa ceva si ca cum adica el nu si-a facut, cum sa fac eu, i-am explicat ca vrem totul sa fie legal de aceea am apelat la arhitect,apoi imi zice ca oamenii aceea sunt niste oameni de nimic , apoi ca sa facem ilegal ca doar asa vom putea face in nici un ruptul capului el nu semneaza.
Cum ar trebui sa procedez de acum incolo?
Ce as putea face? Pe ce lege m-as putea baza?
Nu as putea depune actele la primarie fara aprobarea locatarilor sau administratorului?
Cel mai recent răspuns: Ionelmihai , utilizator 13:44, 22 Iunie 2011
Incercati si luati acordul de la toti car vi-l dau, mai putin al vecinului nabadaios.... poate reusiti sa obtineti avizul de constructie.
S-au construit blocuri ilegal.... si n-o sa puteti dv. sa va daramati un perete care nici macar nu e de rezistenta?
Buna ziua.
Multumesc pentru raspuns.
Mai sus am gasit un extras din legea asociatiei:

"Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale. "

Aici intervine adevarata incurcatura caci autoritatea publica locala cere semnaturile vecinilor, nu legea asociatiei. Iar presedintele de la asociatie insista ca este ilegal sa semneze fara semnatura vecinului cu problema. De la primarie, am fost informat ca, chiar daca obtin autorizatia de constructie fara acordul vecinului, el poate cere anularea autorizatiei, dand primaria in judecata. Sfatul primarului ( caci am fost in audienta la dansul ) a fost sa dau in judecata vecinul deoarece refuza sa semneze.
Sunt intr-un real impas si gasesc absolut penibil sa dau vecinii in judecata ca sa pot face modificari in propriul apartament, modificari cu aviz favorabil din partea institutiilor avizate in domeniul constructiilor. Si toate astea deoarece Consiliul local cere semnaturile vecinilor pe motiv ca acest lucru este cerut in mai sus amintita lege a asociatiilor....
Sa inteleg ca asta este un tribut pentru faptul ca ne incapatanam sa traim in Romania? ( toti amicii carora le povestesc problema mea i-mi raspund: "- pai traiesti in Romania, nu stiai asta?")
Ce as mai putea eu sa fac acum?
Pana una alta, am demarat deja lucrarile ca sa fiu in randul tuturor Romanilor: in ilegalitate, dar cu aprobarile in sertar.
Multumesc anticipat pentru orice sfat , idee...
Faceti-va lucrarea, in cazul in care vine cineva de la primarie in inspectie cereti legea prin care se da autorizatia cu acordul vecinilor. Nu va mai impiedicati de "amanunte"....!
De ce nu cautati sa obtineti cate mai multe semnaturi de pe toata scara iar cine nu este de acord nu are decat sa ii treaca in aceleasi haine?.Dumneavoastra spunetii doamnei care va primeste dosarul la primarie ca acele semnaturi sunt ale vecinilor cu care va invecinati.;)
Nu se poate face ceea ce spuneti deoarece la primarie trebuie sa duc o declaratie notariala facuta de mine impreuna cu presedintele de asociatie ( la notar bineanteles) in baza tabelului cu semnaturile ceolr 4 vecini direct afectati ( stanga dreapta apartamentului plus cei de deasupra si de dedesubt). Bineanteles ca presedintele de asociatie nu accepta sa mearga la notar fara semnatura asa ca......
Oricum, intre timp vecinul ajutat si de asociatie m-a reclamat la politie, primarie si inspectoratul de stat in constructii. Toata lumea mi-a spus ca singura alternativa a mea este sa platesc amenda, apoi sa-l dau pe domnu vecin in judecata pentru a intra in legalitate. Asa ca, sfatul meu daca cumva va aflati intr-o situatie asemanatoare, dati-va vecinul in judecata inainte de a face ceva in casa. Se pare ca in tara asta, vecinii au drept de veto in apartamentul fiecaruia.

Alte discuții în legătură

Demolare perete camara aigabi aigabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc vechi. L-am cumparat prin imprumut bancar. Acum am inceput sa-l renovez si as fi vrut sa daram ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate George Daniel Dudu George Daniel Dudu Recent am facut unele modificari in apartamentul nou achizitionat. Modificarile au vizat eliminarea a 2 parapeti - intre bucaratie/balcon si ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament fara autorizatie euely euely Buna seara, Spuneti-mi va rog cui ii revine responsabilitatea , (C.Executiv, Presedinte, Administrator), conform Legii 230/2007 daca un proprietar isi ... (vezi toată discuția)