avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general balanta eronat intocmita
Discuție deschisă în Contabilitate în general

balanta eronat intocmita

daca nu am intocmit bine balanta la iulie si am observat in noiembrie, pot sa o modific? unde gasesc temeiul legal pt acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 19:13, 25 Noiembrie 2010
Buna ziua. In mod normal ar trebui sa modificati pana la 25.08.2010, apoi sa inchideti luna. Realizati ca in mod normal modificarea balantei pe luna Iulie va modifica toate balantele pe lunile urmatoare.
Dar decat gresit mai bine modificati. Relistati actele.
problema e ca in 22.07 am avut un control si mi s-a cerut balanta, si dupa am modificat acea balanta. ulterior vin si imi spun ca de ce s-a modificat balanta. pe mine ma intereseaza temeiul legal unde gasesc ca pot sa modific balanta pana la data depunerii bilantului. multumesc
OMFP 3055/2009

Corectarea erorilor contabile
59. - (1) Erorile constatate în contabilitate se pot referi fie la exerciţiul financiar
curent, fie la exerciţiile financiare precedente.
(2) Corectarea erorilor se efectuează la data constatării lor.

Sau ar trebui sa puteti face asta in Decembrie 2010, si cand intocmiti bilantul in notele explicative scriti tot ce ati modificat.
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
Popa Adrian, Contabil
Buna seara

O balanta poate fi gresita doar daca prezinta erori in totalul sumelor , erori de adunare daca doriti : de exemplu, total sume pe debit este diferit de total sume pe credit .Daca se intampla asa ceva , inseamna ca este o eroare in programul de contabilitate si atunci trebuie luat legatura cu programatorii si rezolvata problema .

Nu cred ca poate fi vorba de asemenea tip de eroare .

Cred ca este vorba de o eroare contabila , o inregistrare gresita pe care acum ati descoperit-o . Solutia este , asa cum a mentionat colegul mai sus , stornarea acelei inregistrari la data la care ati constatat eroarea si repunerea inregistrarii corecte .
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare gresita ContSters170028 ContSters170028 Buna dimineata. In octombrie 2010, am emis o factura pentru un client, iar luna urmatoare a facut plata. In loc in o inregistrez: 411=512, am inregistrat-o ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala cu impozit gresita in bilant invatacel invatacel Buna ziua, am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. in bilantul de la decembrie 2010 a fost trecuta gresit o cheltuiala cu impozitul (suma 4000 lei ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva emite facturi cu tva. DinuCristina DinuCristina Buna ziua Va rog respectuos sa ma ajutati in urmatoarea problema extrem de complicata . Ce trebuie facut pentru a indrepta greselile facute la o ... (vezi toată discuția)