avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termenul executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

termenul executarii silite

Daca in intervalul legal de 6 luni prevazut de codul de procedura civila ( nu mai stiu articolul ) nu s-a luat nici o masura pentru executarea silita si nu s-a trimis nici o somatie de executare de la un executor judecatoresc mai este in termen posibilitatea executarea silite a unei hotarari judecatoresti obtinute in anul 2005 ? ( stiu ca termenul este de 3 ani dar sa fie respectata procedura de executare silita altfel...)
Cel mai recent răspuns: wiki38 , utilizator 13:58, 17 Februarie 2011
Gabriela Paduraru a scris:

antonela a scris:

Ce putem face daca executorul nu face decat sa emita somatii si atat.

Simplu: daca somatia nu este urmata de alte acte efective de executare , creditorul ii poate face executorului acea cerere de staruinta, prin care il informeaza ca daca nu continua executarea, va uza de calea plangerii cf.art.53 din L.188/00....sau de contestatia la executare. La alegere!:)


Interesant subiect. voi urmari cu mare atentie opiniile voastre. E de bagat la cap.
Multumesc
Doar atat? Sa ne urmaresti?
Mai bine discutam impreuna orice nelamurire care o ai legata de executarea silita!
Daca ai vreuna!:D
Gabriela Paduraru a scris:

Doar atat? Sa ne urmaresti?
Mai bine discutam impreuna orice nelamurire care o ai legata de executarea silita!
Daca ai vreuna!:D


Referitor la ce a scris Krissia
Este interesant si de studiat.
Voi pune intrebari dupa ce studiez> OK
Ce nelamurire am:
Executarea silita efectuata de unitati din subordinea Ministerului de finante,nu se efectuieaza la fel ca orice alta executare silita????
Asemanator .... executarea silita despre care vorbesti - si bineinteles ca o sti - este prevazuta in Codul de Procedura Fiscala.:) , cu care sigur ai de-a face in activatea ta zilnica....
Gabri, ti-a multumit acea persoana. I-ai dat speranta.La speranta data acea persoana s-a bucurat.;)

In mod normal daca exista probleme din partea executorului judecatoresc, creditorul are dreptul sa staruie ( a scris cineva mai sus acest lucru si sunt de acord cu acea pers).

Termenul de 3 ani trebuie respectat.(am inteles ca statul nu este implicat in aceasta executare silita)Aceasta este opinia judecatorilor bazata pe lege.:)

avocat Claudiu Lascoschi


Alte discuții în legătură

Executare dorinv dorinv speta: o executare silita. Cerea de executare facuta in 2003, executorul obtine incuviintarea executarii. Face poprire pe conturile debitorului. Intervin niste ... (vezi toată discuția)
Creante fiscale-amenzi crisenz crisenz Buna dimineata! As dori sa stiu daca se mai poate pune in aplicare, astazi, un titlu executoriu intocmit de directia impozite si taxe a primariei in anul ... (vezi toată discuția)
Executare silita contract telefonie radoimarian radoimarian Buna ziua, Ieri am primit o somatie de la un cabinet executor judecatoresc cu suma 6000 ron referitor la un contract telefonie mobila incheiat in anul 2003 ... (vezi toată discuția)