avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

Buna ziua.
Am un baietel de 1 an si 4 luni cu o doamna,care acum ceva vreme a divortat de sot.Pe certificatul de nastere a baietelului este trecut fostul sot(aveam niste divergenta in momentul respectiv cu mama),momentan avem o relatie stabila si serioasa cu mama baietelului.As vrea sa-mi dati o idee cu privire la demersul de a trece baietelul pe numele meu,tatal natural,specific ca si mama este de acord.Si daca exista vrea lege cu privire la acest aspect.
Va multumesc!!!
Mai exista si alte cai legale de obtinere a statutului de tata pentru baietelul dvs.
Daca mai sinteti interesat, ma puteti contacta.
as avea si eu o intrebare legata de acest subiect

tatal initiaza o actiune in tagada paternitatii si cere cheltuieli de judecata. eu ca mama vin si spun de la prima zi de infatisare ca este adevarat, nu el este tatal copilului, avand in vedere ca este in joc interesul minorului, pot fi obligata la plata cheltuielilor de judecata?
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2008
selira, utilizator
Ar fi bine sa achitati jumi-juma, ca posibil e orice...
Daca s-a consemnat, teoretic, nu ar trebuin sa fiti condamnata la plata cheltuielilor, dar nu ar fi prima data cand se intampla...
O sa puteti face apel pe aspectul asta, sigur...
Mentionati in intampinare ca recunoasteti inca de la prim termen pretentiile reclamantului si solicitati s anu fiti obligata la cheltuieli de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil emylyan emylyan o femeie are un copil inregistrat pe numele fostului sot si cere testul de paternitate unui barbat cu care a avut o legatura.respectivul parat,refuza sa se ... (vezi toată discuția)