mmn a scris:
E vb de majoritatea aboluta.
Nu avem interdictii in statut. Nici nu concepe ca ar putea participa la pierderi.
Problema este ca nu vrea sa semneze nici ca participa la AGA. Asa ca nu avem nimic semnat. Si daca nu vrem sa-i dam banii pe care-i doreste, e de acord sa inchidem firma, dar sa primeasca din bunurile ei.
Multumesc
Cum spunea si
abcdeadi un singur asociat nu poate decide modificarea actului constitutiv deci nici majorarea de capital social in prima faza. Ba mai mult, avand in vedere ca prin actul constitutiv este necesara majoritatea absoluta a asociatilor pentru a adopta decizii in adunarea generala a asociatilor, inseamna ca nu pot modifica actul constitutiv fara dubla majoritate absoluta (nr. total de parti sociale si nr total al asociatilor.) Aceasta in cadrul primei adunari generale , dar se poate organiza o alta adunare pe motiv "lipsa cvorum statutar "iar deciziile se adopta cu dubla majoritate absoluta raportata la asociati prezenti. In aceasta a doua adunare se poate decide majorarea capitalului social de care amintea
Vera Aceasta e varianta cea mai complicata din pct. meu de vedere si poate avea surprize ( oameni sunt imprevizibili :))
Sfatul meu ar fi ca asociatii care nu mai vreti sa fiti in societate sa formulati o actiune intemeiata pe dispozitiile Legii 31/90 republicata pentru a va retrage din societate. Legea in acest caz prevede un motiv temeinc pentru a fi admisibila cererea.
Avand in vedere ca SRL-ul este o societate mixta ca structura societara, respectiv o societate atat de capital cat si de persoane, rezulta o necesitate absoluta a caracterului
intuituu personae, respectiv este nevoie de asazisul
afectio societatis. Tocmai acest element abstract afectiv , element psihologic necesar (
afectio societatis ), sau mai bine zis disparitia acestuia in momentul de fata, face sa aveti un motiv foarte temeinic sa va retrageti si sa lasati SRL-ul in speta pe capul "asociatului cu figuri"
Oricum pentru aceste demersuri si eu ca si colegii ce au postat anterior va recomand sa apelati la serviciile unui avocat deoarece sunt chestiuni destul de complexe.