av_bobic a scris:
Eu consider a doua varianta este aplicabila in speta daca pentru achizitionarea bunurilor din societatea A s-au facut contracte de creditare:
1) Asociatii care se implica in vechea societate "A" isi constituie o noua societate "B".
2) Crediteaza societatea B cu sumele necesare pentru a cumpara bunurile societatii A .
3) Se retrag din societatea A dupa ce recupereaza banii intrati pe bunuri cu titlu de resrituire creditare ( creditare ce banuiesc ca au facut-o la timpul potrivit)
4) raman in societatea B de unde mai au de recuperat inca o creditare cea despre care am vorbit la punctul (2).
4) asociatul problema va ramane singur in societatea A
END OF STORY:D
Ok. Merci. credeam ca nimeni nu intelege punctul meu de vedere. Deja imi faceam probleme.
Varianta propusa de mine rezolva problema postata aici.
Afacerea propriuzisa va fi "curatata" de asociatul problema, prin transferarea acesteia pe cealalta societate.
Romica creeaza probleme ipotetice ... insolventa, tragere la raspundere ... imi pare absurda abordarea asta, atata timp cat societatea este debitoare, consider normal sa-si plateasca datoriile. Daca problemele care le fabrica Romica apar datorita faptului ca societatea nu are o finantare, nu poate fi nimeni tras la raspundere. Daca datoriile erau catre banca sau catre furnizori, s-ar fi schimbat situatia? Crezi ca nu ar fi trebuit restituit crediutul catre banca? Sau creditul asociatilor nu trebuie restituit?