avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Termen pentru recurs?!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Termen pentru recurs?!

Buna seara. Am citeva intrebari la care v-as ruga sa aveti bunavointa de a ma lamuri. Sunt reclamanta intr-un proces( pe fond) in care mi s-a respins actiunea ca insuficient timbrata. -,,Anuleaza ca netimbrata actiunea. Definitiva.Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare''. Intrebare : 1-Comunicare- atunci cind primesc hotarirea acasa? sau trebuie sa merg eu sa o iau de la judecatorie? 2- Daca pot declara recurs, acesta se va judeca tot de judecatorie (mentionez ca nu s-a intrat in dezbaterea fondului) sau va merge la tribunal ? Va multumesc frumos pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: mariana_marian1778 , utilizator 23:47, 27 Noiembrie 2010
Momentul comunicarii este momentul in care primiti acasa sentinta. Din acel moment curge termenul de 15 zile.
Recursul se depune la instanta care a pronuntat sentinta, iar aceasta instanta trimite dosarul Tribunalului pentru solutionarea recursului.
Daca vi s-a pus in vedere sa achitati timbrajul si nu v-ati indeplinit obligatia anterior pronuntarii sentintei, mi-e greu sa cred ca o sa vi se admita recursul. In cazul in care ati achitat si chitanta nu a ajuns la dosar, solicitati casarea sentintei cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond.
1.Hotararea instantei de fond se va comunica la domiciliul dvs.indicat in actiune.
2.Recursul se declara in termen de 15 de la comunicare si se depune la instanta a carei hotarare se ataca.
3.Recursul se judeca la instanta urmatoare in grad, adica la tribunal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
din 3000 ron cit era taxa ,am achitat 1100ron.Mai am vreo sansa sa-mi admita recursul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Rejudecare, lipsa timbraj, carmen_rusu carmen_rusu La fond mi s-a admis in parte actiunea, acordandu-se o suma egala cu reducerea pretului vanzarii, dar au fost respinse daunele interese pe motiv ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Neplata taxei de timbru page page Bună,într-o contestatie la executare mi-a respins actiunea ca netimbrata,nefiind prezenta la primul termen si am fost citata cu aceasta mentiune ,as dori sa ... (vezi toată discuția)