avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REJUDECARE, LIPSA TIMBRAJ,
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REJUDECARE, LIPSA TIMBRAJ,

La fond mi s-a admis in parte actiunea, acordandu-se o suma egala cu reducerea pretului vanzarii, dar au fost respinse daunele interese pe motiv ca nu s-a dovedit reaua credinta.
In apel instanta a dispus"respingerea apelului reclamantilor , admiterea in parte a apelului paratei in sensul ca schimba in parte sentinta cu consecinta respingerii in totalitate a actiunii " . S-a invocat de catre noi netimbarea apelului paratei fara ca instanta sa tina cont de acest aspect.
In recurs, Curtea de Apel admite recursul, caseaza in parte decizia, trimite cauza spre judecare, pentru determinarea cuantumului despagubirilor datorate pentru efectuarea lucrarilor d eremediere, mentine restul dispozitiilor , obliga apelanta parata la plata taxei de timbru aferent apelului.
INTREBARE:
Daca in rejudecare apelului, parata nu achita taxa de timbru aferenta acestuia asa cum a fost obligata de instanta de recurs, instanta de apel ( tribunalul ) poate sa rejudece apelul paratei , sau il poate considera nul daca nu face dovada achitarii pana la primul termen ?
In cazul anularii apelului paratei, prin renuntarea noastra la apel se mentin dispozitiile sentintei date in fond?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 22:41, 4 Februarie 2011
Daca in rejudecare apelanta parata nu achita taxa de timbru se va dispune anularea apelului ca netimbrat si instanta nu va mai analiza fondul apelului. daca va timbra , solutia din apel se va mentine probabil.In ce priveste apelul declarat de dvs. acesta a fost respins in mod irevocabil , intrucat Curtea de apel a admis doar in parte recursul cu privire la evaluarea acelor imbunatatiri si timbrare iar apelul dvs. nu va mai fi pus in discutie niciodata. Tribunalul in apel va rejudeca doar in limitele deciziei de casare nu se va mai extinde cu judecata.
Av.Ioana Cazacu
Daca nu a fost achitata valoarea taxei de tibru judiciar asa cum a stabilit instanta de recurs, cu trimitere la rejudecare in apel, ramane asa cum s-a stabilit la rejudecare in apel! Consecintele le suporta persoana aflata in cauza!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca nefondat - ce mai pot face? michil michil Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin. Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata elisa47 elisa47 Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat in anul 2009.In prima faza procesuala in anul 2004 am ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala respinsa pe fond ca neintemeiata Laura Ciobeica Laura Ciobeica Buna ziua, Am o nelamurire si as dori un mic ajutor in intelegerea unui aspect foarte important dintr-un proces care se rejudeca. Sentinta pe fond este ... (vezi toată discuția)