Buna.
Am o intrebare: exista vreo reglementare privind respectarea normelor de securitate pe un santier de constructii?
Tatal meu a fost atacat de o persoana necunoscuta pe santierul unde lucra, in timpul programului de lucru si a murit.
Intentionez sa dau in judecata firma la care lucra. Santierul nu era total imprejmuit, nu avea paznic. Consider ca firma nu a asigurat securitatea muncitorilor.
Credeti ca am sanse de castig impotriva firmei in aceasta situatie?
Totusi nu pot sa cred ca ei ar avea castig de cauza; nu mi se pare normal sa pleci la servici sanatos si acolo sa intre oricine si sa te omoare. Exista reglementari care stipuleaza ceva legat de obligatia angajatorului de a asigura securitatea angajatilor sai in timpul programului de lucru?
LEGEA 319/2006 LA ART 30 ALIN.1 LIT. q SPUNE ASA :ESTE ACCIDENT DE MUNCA ACCIDENTUL SUFERIT DE O PERSOANA AFLATA IN INDEPLINIREA OBLIGATIILOR DE SERVICIU , CAURMARE AUNEI AGRESIUNI.
ESTE ACCIDENT DE MUNCA !!
:offtopic: Interventie moderator
Este impotriva regulamentului de postare sa scrieti cu majuscule. A scrie cu majuscule este echivalent cu a tipa. Va invit sa cititi acest regulament pe viitor.
Responsabil ssm
adrian65
Sunt angajat, la o firma care este subantreprenor in cadrul unui proiect de constructii, cu C.I.M. <Inspector SSM> si cu decizie de <Lucrator desemnat ... (vezi toată discuția)