avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Raspundere civila delictuala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Raspundere civila delictuala

As dori sa va cer un sfat .

In speta - clientul (persoana juridica ) apeleaza la un service auto pentru a inlocui o piesa a motorului (turbosuflanta)
Service-ul demonteaza mai multe componente ale mototrului decat este necesar pentru efectuarea operatiei solicitate , in scopul de a se asigura ca nu exista uzuri interne - pentru a putea oferi garantie de functionare a piesei inlocuite.
In perioada de garantie , motorul incepe sa bata si se sparge , constatandu-se de catre un alt service auto , culpa primului service , care nu a strans suficient un surub pe care l-a demontat initial pentru verificari.

Serviceul 1 nu-si asuma responsabilitatea daunei , clientul solicita instantei atragerea raspunderii civile delictuale service1

In probatoriu , ar fi bine sa includ o constatare facuta de catre un alt serviceautorizat , o expertiza tehnica , sau ce fel de probe sunt admise in astfel de cazuri, pentru a nu intra in detalii foarte tehnice in cererea de chemare in judecata ???

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Stelea Catalin , Consilier juridic 17:49, 9 Decembrie 2010
Eu unul prefer sa merg pe ideea unei probe beton armat si sa nu ma las pe mana unui expert judiciar ales de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea As dori sa va cer un sfat . In speta - clientul apeleaza la un service auto pentru a inlocui o piesa a motorului (turbosuflanta) Service-ul demonteaza mai ... (vezi toată discuția)
Masina stricata in service auto alexandra19871987 alexandra19871987 Buna ziua, Am dus mașina intr-un service autorizat pentru înlocuirea turbosuflantei, dupa cateva zile am fost contactați sa venim ca s-a întâmplat ceva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in urma cu 2 zile am patit cu masina un fenomen despre ... gollum13 gollum13 Buna ziua. In urma cu 2 zile am patit cu masina un fenoment despre care nu stiam nici macar ca exista, anume \"diesel engine runaway\" - in timpul mersului ... (vezi toată discuția)