avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general termen garantie produse din piele
Discuție deschisă în Contabilitate în general

termen garantie produse din piele

Buna seara, am si eu o intrebare. O firma produce si comercializeaza curele din piele, iar ca termen de garantie acorda o perioada de 6 luni.La un control al garzii financiare , dl comisar a precizat ca trebuie acordata o garantie a produsului de 2 ani, nespecificand legea care prevede acest lucru. Va rog sa precizati daca aveti cunostinta de existenta acestei legi si care este aceasta?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 23:07, 28 Noiembrie 2010
Sincer cred cagarantia acordata de 6 luni este suficienta,iar comisarul este dezinformat.
Lege nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora.
Art. 16. - Răspunderea vânzătorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.
Art. 22-
alin. (2) În cazul produselor folosite, consumatorul şi vânzătorul pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16, dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.
Legea adauga ca, daca in contractul de conformitate garantia produsului este stabilita sub doi ani, potrivit clauzelor din contract negociate de vinzator si consumator, acesta din urma poate fi nevoit sa plateasca anumite servicii.
Daca pentru un calculator, de exemplu, vinzatorul a negociat perioada de garantie la un an si jumatate, iar dupa aceasta perioada produsul se defecteaza, agentul comercial are obligatia sa repare calculatorul pina la trecerea celor doi ani prevazuti de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie produs ContSters256555 ContSters256555 Buna ziua, Zilele trecute am comandat un Laptop online de la Altex, in oferta respectiva se mentiona la \\"specificatii produs\\" termenul de garantie de 2 ... (vezi toată discuția)
Garantie laptop catalin. catalin. Buna seara, Am cumparat anul trecut un laptop ACER dintr-un magazin autorizat pentru care am primit garantie doar 1 an. Este legal termenul de un an sau ... (vezi toată discuția)
Certificat de garantie si declaratie de conformitate,rog detali ContSters83016 ContSters83016 In urma citiri Legi 449/2003 referitoare la garantiile oferite produselor cu termen lung de functionare(electrice,electrocasnice)si a Legii 296/2004 ... (vezi toată discuția)