as dori sa cumpar un apartament,bani provin din 2 surse eu si logodnicul.insa am vrea sa il trecem doar pe numele meu si sa fac un contract de uzufruct viager...cu el!deoarece are cateva probleme cu o banca...si nu vreau sa risc sa imi i-a apartamentul.ce ma sfatuiti sa fac?
Dacalocuiti deja impreuna nu mai este ne3voie de uzufruct , puteti achizitiona apartamentyl pe numele dv. cu bani comuni fiind vorba de o coproprietate pe cote parti, numai ca in caz de neintelegere logondicul va fi nevoit sa probeze aceasta situatie
Parerea mea este ca puteti face un contract de imprumut intre dvs. si prietenul dumneavoastra pentru suma de bani cu care el contribuie la achizitionarea apartamentului. Pt. a nu exista neintelegeri, treceti in act faptul ca folositi banii imprumutati pt. achizitionarea apartamentului in valoare de x lei si faptul ca daca pana la data de .... nu restituiti imprumutul, el are dreptul la o cota parte din apartament.
Pt. ca banca sa nu se poata indrepta impotriva dvs. ar fi bine ca acest act sa se faca numai sub semnatura privata, cu martori. Insa, este destul de riscant, trebuie sa existe incredere.
eu vreau sa ii fac si lui un contract pentru a avea incredere ca nu il dau afara in timp...dar sa il trec pe contract imi e frica deoarce in urma cu ceva timp a fost pacalit si i s-a facut un imprumut ,in perioada cand se faceau doar cu buletinele a semnat pt garantia unui telefon,dar defapt a semnat pentru un imprumut...si nu stim daca s-a terminat deoarce a fost chemat si la politie unde a spus ce s-a intamplat...dar sa nu avem probleme in timp...sa nu ni se i=a apartamentul ma gandeam sa trecem tot pe numele meu ssi catre el un contract ceva sa locuiasca mereu in acel apartament si eu sa nu il pot vinde...in caz de despartire sa nu beneficiez numai eu dupa apartament, punem si raul inainte ca nu se stie daca ne intelegem toata viata...
Rate neplatite
michi1565
Buna ziua ,am si eu o problema ,sotul meu a facut un credit in euro prin 2008 la Pireus fara stirea mea ,deci eu nu am semnat nimic,fare girant si fara ... (vezi toată discuția)