avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am un SRL cu o amenda de la ITM pe care nu am ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am un SRL cu o amenda de la ITM pe care nu am platit-o. Ce se va intimpla cu SRL-ul daca nu voi plati amenda?

Am un SRL cu o amenda de la ITM pe care nu am platit-o. Ce se va intimpla cu SRL-ul daca nu voi plati amenda?
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 09:36, 19 Ianuarie 2009
Tocmai legea lor de functionare ..... astfel nu se poate explica existenta birourilor de executare silita la unele itm-uri . Ti-am dat exemplu , ITM Bucuresti.

Oricum intrebarea pe topic era ce pateste o societate daca nu a platit amenda data de ITM?

Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va fi executata, dar nu cred ca de asta se ocupa ITM-ul direct. B-)
la ce amenzi sunt date de ITM-uri ........ poate mai aduce de acasa sa le plateasca ....;)
Nu stiu cum stau lucrurile in Buc, dar in provincie sigur executarea o face ANAF-ul. Asa se si ia la cunostinta de existenta multor pvc-uri. As avea totusi o intrebare: aici exista o practica destul de ciudata, lipsita de etica, dar foarte greu de dovedit in instanta: in Registrul Unic de control se trece ca si document intocmit la sfarsitul controlului procesul verbal de control, document care este total diferit de procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei. Ulterior incheierii controlului, la sediul ITM se intocmeste si pvc-ul care firesc nu poarta semnatura reprezentantului societatii verificate si care se comunica prin posta sau prin afisare. Procedura este lipsita de etica, dar este greu de dovedit in instanta. Cel putin in orsul in care sunt eu, acest fapt nu este considerat o iregularitate, in sensul ca in pvc nu exista martori, obiectiuni nu s-au facut, adr mai mult la rubrica obiectiuni se trece "sc... a semnat procesul veral de control, recunoscand fapta". Oricat de mult am incercat sa dovedesc ca sunt doua acte diferite si ca recunoasterea din procesul verbal de control nu poate echivala cu recunoasterea din pvc, aici nu tine. S-a mai lovit cineva de aceasta situatie?
Intr-adevar sunt 2 procese verbale diferite.
Prin procesul verbal de control se propune un plan de masuri sau sanctionarea contraventionala. Daca s-a stabilit sanctionarea contraventionala, atunci se incheie procesul verbal de constatare , care, de regula, se incheie pe loc.
Eu nu m-am lovit de o asemenea situatie, ci doar de cea pe care am prezentat-o.

Ai atacat in instanta acel proces verbal de constatare?

Alte discuții în legătură

Control si amenda itm 2012 danaradu90 danaradu90 Buna ziua ! Am avut un control la firma de la ITM in luna octombrie anul trecut in urma caruia am primit amenda. Am semnat si primit procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere amenda anaf - persoana juridica allexs96 allexs96 Buna ziua, vin cu urmatoarea situatie, la inceputul anului 2009 societatea la care sunt administrator a primit o amenda contraventionala in cuantum de 10.000 ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)