avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Clasificarea IMM-urilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Clasificarea IMM-urilor

Buna ziua.

Va rog sa ma indrumati catre cadrul legislativ care reglementeaza clasificarea IMM-urilor.
Va rog sa imi confirmati faptul ca o intreprindere cu 18 angajati, cu o cifra de afaceri de cca 3,5 milioane EUR si active de 4 milioane EUR este o intreprindere mica.

Va multumesc.
Art. 3. - (1) Întreprinderile mici şi mijlocii sunt definite ca fiind acele întreprinderi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un număr mediu anual de salariaţi mai mic de 250;
b) realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro, conform ultimei situaţii financiare aprobate. Prin active totale se înţelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans;
c) Abrogat.
(2) Abrogat.
(3) Abrogat.
(4) Abrogat
(5) Plafonul cifrei de afaceri prevăzut la alin. (1) lit. b) poate fi modificat, în funcţie de evoluţia indicatorilor macroeconomici, prin hotărâre a Guvernului.

Art. 4. - (1) Întreprinderile mici şi mijlocii se clasifică, în funcţie de numărul mediu anual de salariaţi şi de cifra de afaceri anuală netă sau de activele totale pe care le deţin, în următoarele categorii:
a) microîntreprinderi - au până la 9 salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei;
b) întreprinderi mici - au între 10 şi 49 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 10 milioane euro, echivalent în lei;
c) întreprinderi mijlocii - au între 50 şi 249 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.Nota Indaco
(2) Termenii microîntreprindere, întreprindere mică şi întreprindere mijlocie, precum şi termenul derivat întreprinderi mici şi mijlocii vor fi utilizaţi în toate reglementările, statisticile şi alte documente oficiale emise de către autorităţi sau instituţii publice.

Pentru detalii suplimentare:
Lege nr. 346 din 14/07/2004 - privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
Aurel Fleancu - Cabinet Individual de Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie imm laviniadumitru laviniadumitru Buna ziua, Trebuie sa completez o declaratie IMM si doresc sa stiu daca ne mai incadram la IMM daca in anul 2011 nr. mediu de angajati a fost de 9 si o C.A. ... (vezi toată discuția)
Criterii intreprindere mica LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Ce conditii trebuie sa indeplineasca o societate comerciala pentru a fi considerata intreprindere mica? Dar pentru mijlocie? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Legat de incadrarea in imm zako zako Buna! Daca 2 ani consecutivi am fost intreprindere mijlocie, iar al trei-lea an am 44 de angajati, rezulta ca sunt intreprindere mica??? Va multumesc! (vezi toată discuția)