avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
numelemeu a scris:
Buna ziua,am o problema grava si nu stiu cum sa actionez. Un prieten m-a rugat sa-i trec masina in tara,iar dupa circa 5 luni ajung sa aud ca masina este furata.In tot acest timp,masina,a fost inregistrata pe numele meu.Respectivul,care mai are la activ alte furturi,probleme cu arme,etc.,de care eu nu stiam,a fost prins si acum ma numeste "complice" la furt. Sustin ca nu am mers cu el niciodata la furat,sau nu am stiut de faptul ca fura masini,si alte bunuri.Acum,politia ma audiaza,ba chiar mai mult,m-au si lovit,si m-au obligat sa scriu in declaratii ca am fost cu el intr-un anumit loc,ceea ce nu este adevarat.Am scris acest lucru,intrucat am fost pun sub presiune,lovindu-ma.Mentionez ca inca nu am avocat,ei spunandu-mi ca sunt doar in calitate de martor,eu neputand sa ma incred in ei. Ce e de facut in aceasta situatie?Va rog frumos sa ma sfatuiti,am mare nevoie de ajutor
Dupa parerea mea trebuie sa va prezentati de urgenta la sectie insotit de avocat si sa dati alta declaratie.
Mai trebuie sa faceti si plangere penala impotriva politistilor.
Chiar daca nu aveti martori ceva ceva trebuie sa iasa la iveala...
Dar...daca sunteti vinovat...nu faceti nimic din ce am scris mai sus...
avocat Claudiu Lascoschi
Este greu de dovedit o plangere penala doar cu acte de constatare medico-legala,despre care nu am aflat din relatarile user-ului ca au fost facute sau ca acesta le-a cerut.
Cred eu ca prima problema ar fi trebuit sa fie emiterea unui certificat medico-legal ,dar si adresarea prim- procurorului parchetului care supravegheaza instrumentarea cauzei sau/si celui de caz cu un memoriu .
Am oarecari indoieli cu privire la credibilitatea declaratiei dvs,dar mai ales datorita faptului ca pana aum nu ati intreprins nimic.