avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Complicitate pe nedrept!?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Complicitate pe nedrept!?

Buna ziua,am o problema grava si nu stiu cum sa actionez. Un prieten m-a rugat sa-i trec masina in tara,iar dupa circa 5 luni ajung sa aud ca masina este furata.In tot acest timp,masina,a fost inregistrata pe numele meu.Respectivul,care mai are la activ alte furturi,probleme cu arme,etc.,de care eu nu stiam,a fost prins si acum ma numeste "complice" la furt. Sustin ca nu am mers cu el niciodata la furat,sau nu am stiut de faptul ca fura masini,si alte bunuri.Acum,politia ma audiaza,ba chiar mai mult,m-au si lovit,si m-au obligat sa scriu in declaratii ca am fost cu el intr-un anumit loc,ceea ce nu este adevarat.Am scris acest lucru,intrucat am fost pun sub presiune,lovindu-ma.Mentionez ca inca nu am avocat,ei spunandu-mi ca sunt doar in calitate de martor,eu neputand sa ma incred in ei. Ce e de facut in aceasta situatie?Va rog frumos sa ma sfatuiti,am mare nevoie de ajutor
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:09, 1 Decembrie 2010
cazacuioana a scris:

daca esti audiat doar ca martor nu ai nevoie de avocat , dar daca se ingroasa gluma si esti pus sub invinuire pentru copmplicitate trebuie neaparat sa ai un avocat , altfel se abuzeaza de lipsa de cunostinte juridice a celor cercetati.
Daca dovedesti ca ai fost un cumparator de buna credinta nu ti se poate intampla nimic .

se poate ca din calitatea de martor,sa treaca la o alta calitate.deci,nu ar fi rau un avocat.
numelemeu a scris:

Buna ziua,am o problema grava si nu stiu cum sa actionez. Un prieten m-a rugat sa-i trec masina in tara,iar dupa circa 5 luni ajung sa aud ca masina este furata.In tot acest timp,masina,a fost inregistrata pe numele meu.Respectivul,care mai are la activ alte furturi,probleme cu arme,etc.,de care eu nu stiam,a fost prins si acum ma numeste "complice" la furt. Sustin ca nu am mers cu el niciodata la furat,sau nu am stiut de faptul ca fura masini,si alte bunuri.Acum,politia ma audiaza,ba chiar mai mult,m-au si lovit,si m-au obligat sa scriu in declaratii ca am fost cu el intr-un anumit loc,ceea ce nu este adevarat.Am scris acest lucru,intrucat am fost pun sub presiune,lovindu-ma.Mentionez ca inca nu am avocat,ei spunandu-mi ca sunt doar in calitate de martor,eu neputand sa ma incred in ei. Ce e de facut in aceasta situatie?Va rog frumos sa ma sfatuiti,am mare nevoie de ajutor

Dupa parerea mea trebuie sa va prezentati de urgenta la sectie insotit de avocat si sa dati alta declaratie.
Mai trebuie sa faceti si plangere penala impotriva politistilor.
Chiar daca nu aveti martori ceva ceva trebuie sa iasa la iveala...
Dar...daca sunteti vinovat...nu faceti nimic din ce am scris mai sus...

avocat Claudiu Lascoschi
oricum ,treaba ca v-a trecut masina pe numele dvs ca sa o aduceti in tara pentru ca el nu avea permis ,nu se leaga deloc.
eu incerc sa privesc lucrurile din exterior si de aceea va spun ca nu este credibila aceasta versiune.
acel prieten inseamna ca este nemultumit de ceva.
de principiu cine cade, ia fapta pe el ,nu ii mai taraie si pe ceilalti participanti.
oricum in nici o situatie sa nu mai scrieti lucruri pe care nu le-ati facut ,chiar daca sunteti lovit.
daca se va ajunge sa fiti invinuit ,dvs nu aveti martori ca ati fost lovit iar ei au scrisul dvs pe declaratii.
nu suna bine.
succes
Este foarte greu sa ai martori cand te bate politia.
Au existat cazuri in care oamenii au fost batuti si pe strada si...nu au fost martori...

Da, este destul de putin credibila situatia dar nu putem stii sigur care este adevarul...
Doar el il stie.
Poate exista si ipoteza sa nu stie ca este vinovat si sa vrea sa dea o declaratie care nu il ajuta...dar nu stie...
Ar trebui sa isi exercite dreptul la aparare si sa consulte un avocat pentru a stii daca este sau nu vinovat...
Oricum, daca este liber poate sa fie bine pentru el...dar poate primi si o pedeapsa cu executare in regim de detentie...

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

numelemeu a scris:

Dupa parerea mea trebuie sa va prezentati de urgenta la sectie insotit de avocat si sa dati alta declaratie.
Mai trebuie sa faceti si plangere penala impotriva politistilor.
Chiar daca nu aveti martori ceva ceva trebuie sa iasa la iveala...
Dar...daca sunteti vinovat...nu faceti nimic din ce am scris mai sus...

avocat Claudiu Lascoschi

Este greu de dovedit o plangere penala doar cu acte de constatare medico-legala,despre care nu am aflat din relatarile user-ului ca au fost facute sau ca acesta le-a cerut.
Cred eu ca prima problema ar fi trebuit sa fie emiterea unui certificat medico-legal ,dar si adresarea prim- procurorului parchetului care supravegheaza instrumentarea cauzei sau/si celui de caz cu un memoriu .
Am oarecari indoieli cu privire la credibilitatea declaratiei dvs,dar mai ales datorita faptului ca pana aum nu ati intreprins nimic.

Alte discuții în legătură

Citat la parchet un om simplu un om simplu Buna, Am o citatie la parchet si spune ca sunt citat pentru audieri in calitate de invinuit iar pe antetul ei scria un nr de dosar si anul 2005. Eu am ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala! corinuta corinuta As dori sa aflu ce se intampla atunci cand sotul care si-a agresat sotia, nu recunoaste ulterior la politie sau in instanta ca el ar fi agresat-o. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stergatoare auto holyvmp holyvmp Buna seara, Va scriu in legatura cu o boacana de-a mea din urma cu 6 luni. Intr-o noapte, aflandu-ma in stare de ebrietate impreuna cu un prieten, am rupt ... (vezi toată discuția)