avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat stergatoare auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat stergatoare auto

Buna seara,
Va scriu in legatura cu o boacana de-a mea din urma cu 6 luni.

Intr-o noapte, aflandu-ma in stare de ebrietate impreuna cu un prieten, am rupt si sustras 3 stergatoare de la 3 automobile. Am fost retinuti de un echipaj de politie si dusi la sectie. Am cooperat cu organele de ordine, am indicat masinile de la care au fost sustrase acele stergatoare si in declaratie am scris ca regretam faptele savarsite - respectiv am declarat ca nu am baut in scopul savarsirii faptelor. Cei care ne-au retinut si luat declaratii ne-au spus ca e posibil sa scapam cu amenda administrativa. Pana in momentu de fata nu am apelat la serviciile unui avocat.

Astazi a sosit o citatie de la politie care ne cerea sa ne prezentam la sectie - in calitate de invinuiti- (nu se specifica motivul). Nu se specifica nici daca partile vatamate au depus plangere. (nu am mai primit pana in momentul de fata vreo alta instiintare).

Intrebarea/intrebarile mele sunt:

Ce se poate intampla acum cu mine?
Cam la cat ar ajunge amenda, daca este vorba de asa ceva? Pagubele materiale le-am estimat la 300RON.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters114268 , utilizator 09:32, 26 Noiembrie 2009
incercati sa recuperati prejudiciul creat, dar cred ca ati inmanat deja politiei stergatoarele sustrase, nu?
asteptati sa vedeti ce se intampla iar referitor la amenda, nu-mi pot da seama totul depinde de dvs daca ati mi avut faptesavarsite in trecut.

av.m.vasilescu
Am inmanat stergatoarele imediat politiei. Dar bratele de metal sunt deteriorate si nu mai pot fi folosite. Lama de cauciuc este singura componenta in stare de functionare.
Referitor la fapte savarsite in trecut: nu am niciun antecedent.

Inca o intrebare: citatia este pentru ziua de maine. Este vreo problema daca nu am avocat? Respectiv ce sa fac la sectie? La ce sa ma astept?
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
holyvmp, utilizator
Cred ca veti fi chemat pentru declaratii. Pana acum ati dat declaratii tip sau pe hartie A4?
Oricum, trebuie sa va interesati daca partile vatamate se constituie si parti civile in dosarul penal... si daca raspunsul este DA, va sfatuiesc sa incercati sa va impacati cu acestea.
Am dat doar declaratii scrise de mana, pe coli albe.
Ce anume ar insemna "parte civila"?
Va sfatuiesc sa va prezentati la sediul organelor de cercetare penala si sa aveti la dvs. un memoriu scris in care sa recunoasteti fapta intocmai cum s-a intamplat, sa mentionati ca ati ost in stare de ebrietate, sa precizati ca exista martori care sa confirme aceasta stare, sa mentionati ca regretati cele intamplate, sa precizati ca nu mai aveti antecedente penale si sa solicitati schimbarea incadrarii in cazul in care vi s-a adus la cunostinta ca s-a inceput urmarirea penala impotriva dumneavoastra, cu sanctiunea administrativa, motivand ca exista un caz prevazut de Art.10, lit.b) ind.1.
Amenda administrativa banuiesc ca va fi de 1,000 RON, plus repararea pagubelor.

Alte discuții în legătură

Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal classicsoul77 classicsoul77 Am si eu o intrebare in legatura cu dosarele penale. De exemplu dak ai savarshit o infractiune,de exemplu: furt ,nu deosebit de grav,peste o perioada de ... (vezi toată discuția)
Am furat din magazin si am fost prinsa...ce mi se intampla?? Kristinaaa Kristinaaa buna ziua, am 23 de ani si recent am terminat facultatea. am fost la sibiu si am furat dintr-un supermarket bunuri in valoare de 180 Ron, adika un milion ... (vezi toată discuția)