avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declaratia angajatului ref. renuntare drepturi si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declaratia angajatului ref. renuntare drepturi si divulgare informatii

Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu temeiul legal cu privire la declaratiile pe care angajatorul imi impune sa le semnez la incetarea contractului de munca. pretinzand ca aceasta intra in politica firmei (despre care nu am luat cunostinta)
Declaratia 1Subsemnatul (numele salariatului), in calitate de fost angajat al SC......, declar ca in urma incheierii raporturilor de munca cu susnumita societate, incepand cu (este precizata data ultimei zile lucratoare), ma angajez sa pastrez confidentialitatea totala in privinta tuturor informatiilor primite in calitate de salariat al susnumitei si sa nu divulg aceste informatii si nici documentatiile elaborate unei terte parti. Deasemenea, ma angajez sa nu pastrez copii ale informatiilor primite si ale documentatiilor realizate.
Inteleg ca in cazul in care voi divulga aceste informatii sunt pasibil de incalcarea prevederilor OUG nr.34/2006, a legislatiei civile si penale.

Declaratia 2Subsemnatul (numele salariatului)., in calitate de fost angajat al SC...... SRL declar ca in urma incheierii raporturilor de munca cu susnumita societate, incepand cu (este precizata data ultimei zile lucratoare), nu am nici un fel de debite sau obligatii fata de societate si, de asemenea, SC....... SRL nu mai are nici un fel de obligatii fata de mine.
Deasemenea, declar ca, incepand cu data de (este precizata data incetarii contractului), nu mai am nici un fel de pretentii de la SC ..... SRL

Multumesc
Cel mai recent răspuns: freeasabird , utilizator 13:02, 30 Noiembrie 2010
1. Art.26 codul muncii dar, avand in vedere ca este legata de OUG 34/2006 consider ca este sustinuta de art. 39 alin.2 lit.f) din codul muncii.
Obligaţia de confidenţialitate reglementată de art. 26 din Codul muncii nu se confundă că obligaţia salariatului de a respecta secretul de serviciu, reglementată de art. 39 alin. (2) lit. f din acelaşi cod. Această din urmă obligaţie vizează numai informaţiile care au caracter de secret de serviciu sau care sunt considerate confidenţiale, potrivit dispoziţiilor legale, regulamentului intern sau contractului colectiv de muncă incident ori sunt informaţii clasificate, potrivit legii. Prin urmare, raportul dintre cele două obligaţii este următorul: obligaţia convenţională de confidenţialitate, stipulată de art. 26 din Codul muncii, stabileşte îndatoriri adiţionale în sarcina salariatului, peste cele care fac obiectul obligaţiei legale de a păstra secretul de serviciu. (Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2005, p. 66)


Ce nu inteleg este faptul ca aceasta clauza nu se incheie la incetarea contractului ci la incheierea lui sau pe parcursul derularii cand apare motivatia.

2. Nu este legala, este legala nota de lichidare pe care o primiti la incetarea contractului si in care se consemneaza eventuale debite, de o parte sau de alta.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
ContSters42179, utilizator
sintagma " fost salariat " mi-ar permite mie sa semnez orice ( daca as fii in locul dvs. ;) ) pentru ca in aceasta calitate de " fost salariat " nu am de unde sa obtin acele informatii... asa ca poate ii mai cer si niste beneficii angajatorului!!! =D>


p.s. chestia cu " firma nu are niciun debit fata de mine " e asa ca sa fie un text mai lung in acea hartie fara nicio valoare!!!

apropo' :
ORDONANTA DE URGENTA nr. 34 din 19 aprilie 2006
privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice
si a contractelor de concesiune de servicii
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 418 din 15 mai 2006
srl-ul la care ati lucrat a atribuit contracte... ?
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
ctynn, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri
@pneagu: prin informatii cu caracter de secret de serviciu sau considerate confidentiale se intelege acele informatii al caror caracter secret / confidential este specificat in scris?
Ce nu inteleg este faptul ca aceasta clauza nu se incheie la incetarea contractului ci la incheierea lui sau pe parcursul derularii cand apare motivatia.

sunt de acord cu dumneavoastra, consider ca ar fi fost logic ca aceasta "clauza" sa fie stipulata la inceputul activitatii si nu la sfarsit.

@ctynn: nu imi este clar la ce va referiti cand ma intrebati daca firma a atribuit contracte.
prin informatii cu caracter de secret de serviciu sau considerate confidentiale se intelege acele informatii al caror caracter secret / confidential este specificat in scris?

Da, fie prin clasificarea documentelor, fie prin specificare in regulamentul intern. Dar raman la ideea ca acum este tardiv sa va oblige cu ceva, clauza se impunea inregistrata la incheierea contractului.
Art. 26. - (1) Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.
Dar raman la ideea ca acum este tardiv sa va oblige cu ceva, clauza se impunea inregistrata la incheierea contractului.


... ma santajeaza cu neplata salariului (care este mai mult la negru) ne restituirea carnetului de munca si ne-eliberarea adeverintei pentru stagiu de cotizare pentru somaj :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de confidentialitate atanasoaie atanasoaie Ce parere aveti de aceasta declaratie de confidentialitate? La aproape doi ani de cand lucrez in cadrul unei firme mi s-a cerut sa semnez aceasta declaratie : ... (vezi toată discuția)
Declaratie "de confidentialitate" alinutza_balaban21 alinutza_balaban21 Buna ziua, Angajatorul, incearca sa ma oblige sa semnez o declaratie, care pe mine ma cam sperie. Declaratia arata in felul urmator: ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate Canceu Canceu Buna ziua, la contractul individual de munca am o un act aditional in care este precizata urmatoarea clauza: \\"salariatul se va obliga ca timp de cel putin 3 ... (vezi toată discuția)