avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... contract de cesiune drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

contract de cesiune drepturi de autor

Buna ziua,

am rugamintea sa imi raspundeti daca se poate incheia acest tip de contract si intre doua persoane fizice, sau trebuie neaparat intre una fizica si una juridica? si ce se intampla daca cesionarul este cetatean strain? cum se aplica impozitarea?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 11:15, 2 Decembrie 2010
Sigur ca se poate. Din Legea 8/1996:

Art. 39. 1) Autorul sau titularul dreptului de autor poate ceda prin contract altor persoane numai drepturile sale patrimoniale.
(2) Cesiunea drepturilor patrimoniale ale autorului poate fi limitata la anumite drepturi, pentru un anumit teritoriu si pentru o anumita durata.
(3) Drepturile patrimoniale ale autorului sau ale titularului dreptului de autor se pot transmite prin cesiune exclusiva ori neexclusiva.

In legatura cu impozitul cetateanului strain, este acesta contribuabil in sensul art. 39 Cod Fiscal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa impozite si taxe locale ukzspan ukzspan Buna ziua, Detin o cladire pe un PFA si cei de la taxe si impozite vor sa ma impoziteze ca pe o persoana juridica (la valoarea contabila a cladirei) si eu ... (vezi toată discuția)
Urgent! - contract de cesiune parti sociale elianaraulea elianaraulea Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajute cineva in legatura cu inregistrarile contabile pe care le implica un astfel de contract, si anume: - inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Forma legala de colaborare cu muncitori constructie casa lorelena lorelena Buna ziua tuturor, Vom incepe in foarte scurt timp construirea casutei mult visate. Ne puteti sfatui care ar fi cea mai putin costisitoare forma de ... (vezi toată discuția)