avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... norma de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

norma de munca

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare: Sunt angajata in functie de economist cu contract de munca(perioada nedeterminata), 8 ore in cadrul unei societati, in cadrul altei societati sunt incadrata cu contract de munca( perioada nedeterminata) cu 3 ore. Daca vreu sa-mi fac inca un contract de munca , in cadrul unei asociatii non profit, cu inca 4 ore,se poate? Care este limita maxima de ore admisa pe zi?
Va multumesc:D
Cel mai recent răspuns: lauraadriana , utilizator 00:17, 1 Decembrie 2010
se poate sa va reduceti timpul de lucru unde aveti cim cu 8 ore, altfel nu mai putei sa va faceti inca unul cu 4 ore pentru ca ar fi 75 de ore pe saptamana iar norma este de 48 ore pe saptamana cu tot cu ore suplimentare si dumneavoastra deja aveti 8+3=11 ore pe zi ori 5 zile pe saptamana sunt deja 55 ore deci ati depasit limita.
Durata de maxim 48 de ore pe săptămână se referă la un singur contract individual de muncă. În alţi termeni, salariaţii cumularzi pot depăşi durata maximă instituită de Codul Muncii.
1. Codul muncii spune:
Art. 35 - (1) Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.
(3) Salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

2. Deci, in cazul cumulului de CIM, nu exista un numar maxim de ore cumulate.
3. Asadar puteti cumula cate CIM doriti si va tin puterile.
Puteti avea si 10, 20 etc. CIM-uri incheiate cu cate 8 ore/zi, la angajatori diferiti, cu respectarea art.35(3) codul muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe cim comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Din cate stiu eu, nu pot exista mai multe contracte pentru un singur om cu 8 ore/zi si mai multi angajatori ;; gresesc eu? (vezi toată discuția)
Contract de munca de 8 ore la 2 societati ciobanc ciobanc daca o persoana este angajata cu contract de munca la o firma care nu prea are de lucru dar nu vrea sa plece pentru ca lucreaza acolo din 1986,poate sa se ... (vezi toată discuția)
Un angajator, 2 contracte de munca pentru un angajat? slavi slavi Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoare problema: In cadrul aceleiasi scoietati comerciale - furnizor de servicii medicale - functioneaza un ambulatoriu de ... (vezi toată discuția)