avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca de 8 ore la 2 societati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca de 8 ore la 2 societati

daca o persoana este angajata cu contract de munca la o firma care nu prea are de lucru dar nu vrea sa plece pentru ca lucreaza acolo din 1986,poate sa se angajeze la o alta firma cu norma intreaga(firma solicita neaparat )
multumesc
carmen
Cel mai recent răspuns: Leo R A , Consilier juridic 12:45, 27 Martie 2010
ART. 111 Codul Muncii
(1) Durata maxima legală a timpului de munca nu poate depăşi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

2) Prin excepţie, durata timpului de munca, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe saptamana, cu condiţia ca media orelor de munca, calculată pe o perioada de referinta de 3 luni calendaristice, sa nu depăşească 48 de ore pe saptamana.


prin urmare nu poate cumula doua norme...poate sa-si reduca timpul la prima societate...
ciobanc a scris:

daca o persoana este angajata cu contract de munca la o firma care nu prea are de lucru dar nu vrea sa plece pentru ca lucreaza acolo din 1986,poate sa se angajeze la o alta firma cu norma intreaga(firma solicita neaparat )
multumesc
carmen


Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.

Durata de maxim 48 de ore pe săptămână se referă la un singur contract individual de muncă. În alţi termeni, salariaţii cumularzi pot depăşi durata maximă instituită de lege.
Durata de maxim 48 de ore pe saptamana se refera la toate contractele cumulate, nu la unul singur.
Varianta pe care v-o sugerez este: contract norma partiala de 2 ore la prima firma, veterana, si alt contract cu norma intraga la cea de-a doua.
Durata maxima se refera la un singur contract de munca ... nu exista nicio prevedere legala care sa interzisa cumulul a doua c.i.m. cu norma intreaga .. art.35 C.mun. nu face distinctie cu privire la timpul de munca in conditiile cumulul de functii.
1. Nu exista interdictie legala in cazul cumulului de contracte individuale de munca.
2. Daca salariatul in cauza are capacitatea necesara de a-si indeplini sarcinile si daca angajatorii sunt multumiti... este perfect.
3. @freeelis are dreptate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Mai multe cim comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Din cate stiu eu, nu pot exista mai multe contracte pentru un singur om cu 8 ore/zi si mai multi angajatori ;; gresesc eu? (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii - cumul de functii algal13 algal13 buna ziua.va rog sa imi clarificati si mie o problema vis a vis de noul cod al muncii - o persoana are dreptul sa figureze ca angajat in doua locuri cu cate 8 ... (vezi toată discuția)
Doua job-uri cu norma intreaga andreialexbutuc andreialexbutuc Salutare, Am si eu o intrebare. Din anumite motive doresc sa imi gasesc si un al 2-lea job cu norma intreaga. Din cate am citit legislatia prevede doar un ... (vezi toată discuția)