avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere in fals
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere in fals

ce se poate face in cazul in care se constata ca o persoana a introdus o actiune in instanta in numele altei persoane, semnand in fals? (in speta unul dinter mostenitori a fost inscris ca reclamant fara a i se comunica sau semna vreo imputernicire, cel mai probabil de ceilalalti most enitori care sunt si ei reclamanti in actiunea introdusa in instanta: procesul e la fond)
cum se poate demostra ca a fost falsificata semnatura?
ce se poate face dpdv penal?? sde pot sesiza organele de urmarire penala?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:48, 5 Martie 2008
Numai daca mostenitorul reprezentat in fals tagaduieste semnatura. E o produra des intalnita pentru a complini lipsa de procedura cu celelate persoane, in special in actiunile in revendicare.
Nu puteti face nimic, sau va puteti agita, dar fara rezultat. Oricand mostenitorul lipsa poate veni si confirma semnatura cu efectele pe care acest lucru le produce.

Se vede ca sunteti nou ca justitiabil:)
bogdanpop a scris:

cum se poate demostra ca a fost falsificata semnatura?
ce se poate face dpdv penal?? sde pot sesiza organele de urmarire penala?

Se poate demonstra ca semnatura a fost falsificata, dar asta este o procedura care dureaza. Daca doriti sa demostrati ca semnatura este falsa, puteti cere efectuarea unei expertize grafoscopice. Cum a fost falsificata semnatura , prin copiere, prin imitatie etc.?
O plangere penala separata sau in fata instantei civile solicitati inscrierea in fals.

Daca mostenitorul care contesta semnatura nu vrea sa se judeca mai bine face o cerere de renuntare la judecata sau de renuntare la drept, dupa cum doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca+anexe semnatura falsificata de administrator mante23 mante23 Am lucrat timp de circa 1 an de zile la o firma care ulterior a decis sa renunte la serviciile mele prin desfiintarea postului meu. Dupa ce am plecat de la ... (vezi toată discuția)
Procedura expertiza grafoscopica Nina1 Nina1 Buna ziua Care este procedura realizarii unei expertize grafoscopice?Care sunt pasii ce trebuiesc urmati dupa ce in fata instantei s-a dat \"specimen de ... (vezi toată discuția)
Pamant dat in arenda Dan Mihai Dan Mihai BUNA ZIUA SUNT MIHAI DAN SI MA JUDEC CU UN VICEPRIMAR , Actiune in revendicare CARUIA TATAL MEU IA DAT UN TEREN IN ARENDA IN SP 1,800 H AGRICOL IN 1994 ... (vezi toată discuția)