avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Prestari servicii in toata lumea
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Prestari servicii in toata lumea

Buna ziua,

Am nevoie de o informatie. Daca am un site web prin care ofer servicii (publicitare) pe internet doar persoanelor fizice si vreau sa il promovez in toata lumea, cum pot incasa bani de la persoanele din UE si din afara UE? Am auzit de serviciul PayPal care ar fi ok si sigur pentru plati oriunde in lume, dar m-ar interesa o varianta mai usoara pentru clienti in primul rand si in al doilea rand:
Trebuie ca firma mea sa fie platitoare de TVA?
Trebuie sa platesc impozite sau alte taxe altor state decat Romania?
Cum se procedeaza cu chitantele? Trebuie trimise clientilor cu facturi sau cum se poate face cel mai simplu?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 23:29, 30 Noiembrie 2010
Cu regret dar ati emis o avalansa de intrebari, iar eu doar la cateva va pot raspunde, in rest contabilul d-voastra.
1. Veti fi platitor de TVA numai in cazul in care veti depasi un anumit prag prevazut de lege.
2. Toate taxele si impozitele le platiti in Romania.
Pentru clientii din UE si nu numai, serviciul PayPal este unul din cele mai simple. Clientii mai ales PF nu au de platit alte taxe. Acestea sunt platite de comerciant, adica de d-voastra.

Facturile le puteti trimite doar prin email. Doar pentru persoanele juridice trebuie sa trimiteti si facturile originale, daca legislatia tarii inca nu accepta semnatura electronica pe factura.

Chitante nu trebuie sa le dati, atata timp cat platile se executa prin banca/PayPal/alte forme. Doar daca primiti banii direct in mana, ceea ce nu este cazul daca nu ma insel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre plata online ai.ciprian ai.ciprian Buna ziua Intentionez sa creez un site web prin care sa ofer niste servicii exclusiv clientilor straini (majoritari SUA, dar nu numai). Plata se va ... (vezi toată discuția)
Firma web development, posibilitate de facturare persoana fizica ue sau non-ue Mrpu Mrpu Buna, Doresca sa aflu mai multe informatii despre posibilitatea facturarii persoanelor fizice aflate in UE sau non-UE. Eu ofer servicii de web ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit - caen 6202 (consultanta) ovidiu86 ovidiu86 Buna ziua, tocmai mi-am infiintat un PFA la norma de venit, CAEN 6202 - Servicii de consultanta si as dori sa stiu cum trebuie tinuta evidenta fiscala a ... (vezi toată discuția)