Am urmatoarea nelamurire: daca un srl face o sponsorizare unei persoane fizice in scopuri culturale, cota dedusa din profit este de 10% sau 5%?
Va multumesc
Scuzati-ma dar nu mai inteleg: 20% sau alte procente. Am citit si eu legea 204/2001 (asa cum m-am priceput) care modifica Legea sponsorizarii si sunt in ceata:
5. La articolul I punctul 7, articolul 8 alineatul (1) litera a) va avea următorul cuprins:
"a) 10% din baza impozabilă pentru sponsorizări în domeniile: cultură, artă, învaţământ, sănătate, asistenţă şi servicii sociale, religios, acţiuni umanitare, protecţia mediului;"
6. La articolul I punctul 7, articolul 8 alineatul (1) litera c) va avea următorul cuprins:
"c) 5% din baza impozabilă pentru sponsorizări în domeniile: social şi comunitar, reprezentarea intereselor asociaţiilor profesionale, fotbal."
Persoanele fizice sau juridice române, care efectuează sponsorizări în domeniul cultural beneficiaza de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizărilor, dar nu mai mult de 10% din baza impozabilă.
trebuie sa aplici prevederile precizate de GHOLA. (suntem in 2008 si se aplica Codul Fiscal)
Ai voie sa faci sponsorizari doar daca esti pe profit...daca nu, intreaba suma de nedeductibila la calculul impozitului pe profit
trebuie sa aplici prevederile precizate de GHOLA. (suntem in 2008 si se aplica Codul Fiscal)
Ai voie sa faci sponsorizari doar daca esti pe profit...daca nu, intreaba suma de nedeductibila la calculul impozitului pe profit
Deci se poate face sponsorizare si daca esti pe pierdere,, doar ca nu se scade din impozitul pe profit datorat?
Sponsorizare
cristinadum
In ce conditii poate o Societate Nationala sa faca o sponsorizare catre un club sportiv atata timp cat in statul de organizare si functionare nu exista o ... (vezi toată discuția)
Legea sponsorizarii
ARKzad
care este suma maximă cu care poate un sponsor persoană juridică să sponsorizeze un beneficiar?se poate face o sponsorizare cu o suma fixă lunară pentru ... (vezi toată discuția)