avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna seara. Sa incep cu inceputul. Sant divortat de 4 ani, , am un baiat care sta cu mama lui. De cand am divortat si am primit sentinta am plait pensie alimentara si de fiecare data cand era nevoie de ceva cumparam. Din pacate nu am facut nici un act, nu am trimis banii prin mandat postal(cum fac acum), nu am pus in nici un cont deoarece am avut incredere. In fiecare luna sau la 2 luni ma intalneam cu fosta sotie si ii dadeam banii stabiliti pe sentinta. Ei bine, acu 2 luni sa suparat ca am refuzat sa-i mai dau bani pana nu face un cont(pe care tot zicea ca il face de mult timp) si a facut o plangere penala cum ca nu i-am platit pensie alimentara si am fost bun de plata. Dupa calculele agentului X dupa ce a trimis la fortele de munca si mai stiu eu unde sa vada unde am lucrat si ce salarii am avut a calculat si a trebuit sa platesc cateva mii de ron deoarece nu aveam nimic care sa dovedeasca ca am platit si sant foarte suparat pe chestia asta fapt pt. care vreau sa ii platesc pensie doar cat sant obligat de lege. Sant angajat la 4 ore si am un venit de 290 ron in acte. Cati bani trebuie sa dau ? 25% din cat iau in mana sau 25% din salarul minim pe economie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:27, 30 Noiembrie 2010
Minim 1/4 din salariul minim brut pe economie, care in prezent este de 600 lei. Si daca nu aveati venituri, tot atat ar fi fost minim de plata. Incercati si plata prin mandat postal.
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
lumi71, utilizator
deci chiar daca am 290 ron salar, trebuie sa platesc 1/4 din salarul minim pe economie?
Platiti 1/4 din 290 ron prin mandat postal!!!Instanta trebuie sa emita o hotarare in acest sens!!!
depinde de cum scrie in hotarare. deocamdata, platiti dupa cum scrie. daca doriti s-o micsorati, cereti in instanta sa reduca pensia conform veniturilor dvs. vor fi luate in calcul cele de pe ultimele 6 luni
daca in hotarare scrie ca platiti 25 %, platiti 72.50, fara sa mai ajungeti in instanta. daca mamei nu-i convine, va actioneaza dansa
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in suma fixa bilibokzsuzsa bilibokzsuzsa Am divortat acum doi ani. Din casnicie a rezultat un copil , acum are 11 ani, care a ramas la mine. conform sentintei judecatoresti fostul meu sot a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara giangy giangy Intr-o sentința civilă în care se specifica reducerea pensiei de întreținere în urma nașterii unui alt copil cu soția actuala \'\' de la cota 1/4 la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara fini1972 fini1972 buna,sant Florin...daca sant angajat la firma cu 2 ore cat trebuie sa platesc pensia alimentara fiului meu de 13 ani?mentionez ca am un venit net de 150 de ... (vezi toată discuția)