avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa 1 an de munca nu am carte de munca, ci doar o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa 1 an de munca nu am carte de munca, ci doar o adeverinta

Dupa 1 an de munca nu am carte de munca, ci doar o aveverinta( cu o stampila de la I.T.M.) in care e precizata periaoada in care am lucrat la firma respectiva si salariul, si o modificare a salariului(o marire).Cand m-am angajat am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata( era primul loc al meu de munca, deci nu aveam carte de munca) azi cand am luat fisa de lichidare m-i s-a spus ca eu nu am carte de munca pe ca m-am angajat la ei intr-o perioada cand nu se faceau carti de munca , ci doar adeverinte, ca n u sunt singura care am doar adeverinta.
Am intrebat ca daca doresc sa ma angajez in alta parte cum fac, m-i s-a raspuns ca trebuie sa dau angajatorului aceasta adeverinta si ca daca angajatorul doreste sa-mi faca carte de munca , poate sa-mi completeze in acea carte si anul acesta lucrat( dupa adeverinta mea).
Este legal sa am doar o adeverinta , fara carte de munca?
daca nu este legal unde pot face o plangere?
La societatea unde am lucrat eu angajatii nu statea mult: cam 3 sau 4 luni si este posibil din aceasta cauza sa nu doreasca ei sa faca carte de munca?
Astept lamuriri.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionela1987 , utilizator 21:09, 1 Decembrie 2010
Este perfect legal. Pastrati adeverinta, constituie vechime in munca.
1. Carnetul de munca nu va mai foloseste la nimic.
2. Adeverinta de vechime (vizata de ITM) primita este foarte buna si dovedeste vechime dvs. in munca.
3. Stagiile de cotizare la Pensii, Sanatate si Somaj sunt evindetiale la aceste instituii, pe numele dvs., in baza declaratiilor lunare facute de angajator si trimise acestor institutii.
În lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele care şi-au încheiat activitatea se întocmeşte adeverinţa de vechime.

La noul angajator dati o declaratie ca nu aveti carnet de munca .... oricum acestea vor dispare dupa 31.12.2010.
V a multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca rosetraverse rosetraverse Sunt angajata de 6 luni la o firma pe baza unui contract individual de munca, care este inregistrat la ITM, insa nu mi s-a facut carte de munca, deoarece ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat angajatorii sa mai faca carte de munca sau nu? Dessire Dessire Am lucrat la o firma timp de un an jumate.La angajare mi-au spus ca imi vor face carte de munca.Dupa ce am plecat de la ei...cand sa imi iau cartea de ... (vezi toată discuția)
Solicitant carte de munca me-alina me-alina lucrez fara carte de munca in invatamant de stat din 2009 si pana in prezent (acum la o noua unitate), iar de la vechea unitate de invatamant nu am decat o ... (vezi toată discuția)