avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiuni de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiuni de fals

Cu ocazia unor achizitii de cereale de la producatori, firma XXX emite sub semnatura si stampila proprie borderou de achizitie. O alta persoana YYY fara legaturi cu firma ajuta la completarea borderourilor mentionand doar datele celui care vinde produsele, cantitatea si valoare lor. Toate datele mentionate in borderouri sunt reale iar cel care a vandut produsele a semnat in acesta de primirea banilor. In situatia in care firma XXX nu inregistreaza in contabilitate borderourile fiind pasibila de evaziune fiscala, care este contributia infractionala a celui care doar a completat unele rubrici din borderou?
Cel mai recent răspuns: ContSters176722 , utilizator 21:30, 1 Decembrie 2010
Se poate interpreta drept complicitate la savarsirea infractiunii respective. :((
In principiu neinregistrarea in contabilitate a borderourilor este culpa societatii comerciale. Din cate am inteles persoana y a avut o interventie strict punctuala, doar in momentul completarii acestora, dar nu mai are nicio legatura cu conduita culpabila a firmei, de a nu le mentiona in contabilitate.
Poate detaliati putin.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii de produse dela persoane fizice stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care ... (vezi toată discuția)
Borderou achizitie cereale cod 4-4-13/c Ciricam Ciricam Buna ziua, Am nevoie de un raspuns urgent ... Borderourile de achizitie cereale cod 14-4-13c sunt deductibile fiscal? Am citit ordinul 1027/2006 in care ... (vezi toată discuția)
Condamnare, sanse la curtea de apel uraniaelena uraniaelena Buna seara.In 2009 am lucrat ca agent vanzari intr-o firma nou infiintata.Aceasta firma importa produse din china si de vanzarea produselor ma ocupam eu.Am ... (vezi toată discuția)