avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament cu drept de abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament cu drept de abitatie

As dori sa stiu daca se poate vinde un apartament proprietate personala care are ca drept de abitatie pe mama mea pana la sfarsitul vietii sale. Este neaparat nevoie de semnatura mamei pentru vanzarea apartamentului?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:51, 2 Decembrie 2010
Se poate, dar e nevoie şi de acordul mamei. Dreptul poate fi păstrat sau poate fi transmis odată cu nuda proprietate.
Si daca mama numai locuieste in apartamentul respectiv tot este nevoie de semnatura ei? Ea locuieste momentan cu cealalta fiica si are dementa accentuat.
...se poate vinde insa cel care cumpara primeste exact ceea ce aveti dvs...dreptul de proprietate lipsit de dreptul de a locui in apartament care apartine mamei pana la decesul ei...
Atata timp cat traieste mama dvs. exista dreptul ei de abitatie.
Nu puteti avea sanse sa renunte la acest drept indiferent daca nu mai locuieste efectiv acolo.
Exercitarea dreptului de a locui acolo constituie o facultate si nu o obligatie juridica.

avocat Claudiu Lascoschi
dupa parerea mea se poate face vanzarea. aveti nevoie de o adeverinta de la medicul specialist ca mama dvs nu poate semna acte notariale, apoi trebuie numit un curator care sa semneze in numele ei. mai multe informatii puteti obtine de la un notar si de la Autoritatea Tutelara din cadrul primariei de care apartineti. este posibil ca sora dvs sa trebuiasca sa-i dea (sa-i doneze) mamei dvs macar 1/2 din uzufructul locuintei. cred ca numai asa s-ar putea rezolva, nici notarul si nici autoritatea tutelara nu ar vrea sa o lase pe mama dvs pe drumuri.

Alte discuții în legătură

Curatela balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com am un contract de intretinere cu o doamna acum are 94 ani si cu habitatie viagera pt ea si fiica ei cu schizofrenie paranoida, grad II. Pot sa obtin dreptul de ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu - uzufruct viager alexandru08 alexandru08 Buna ziua Am incheiat un contract de vanzare cumparare cu mama mea acum trei ani, imobilul fiind cumparat de mine cu o suma de bani, mamei atribuindu-se o ... (vezi toată discuția)
Divort,propietar si uzufruct covadonga covadonga buna seara.am o nelamurire.parintii mei sant divortati din urma divortului mama mea a devenit proprietar a apartamentului in care stau amindoi parintii,tatal ... (vezi toată discuția)